AtlasGlobal, TGS ve Çelebi 438 kişiyi işten çıkarttı

AtlasGlobal, TGS ve Çelebi 438 kişiyi işten çıkarttı

Operasyon maliyetlerinin yüksekliği ile gündemde olan İstanbul Havalimanı'nda AtlasGlobal, TGS ve Çelebi'nin toplamda 438 kişiyi işten çıkardığı belirtildi.


Uçuşlarını durduran AtlasGlobal'in 'maliyetler yüksek' dediği İstanbul Havalimanı'nda 438 kişinin işten çıkarılacağı belirtiliyor.

Kokpit.aero'da ye alan habere göre AtlasGlobal Havayolları, yeniden yapılanmak amacıyla uçuşlarını 16 Aralık 2019 tarihine kadar durdurmuştu. Sadece bazı charter ve Irak Havayolları’na verdiği uçuş ekip desteğini sürdüren şirket, küçülmeye gitti. Geçen hafta ilk etapta 50 yadımcı pilot ile AtlasGlobal yollarını ayırdı.

AtlasGlobal,93 kabin görevlisini işten attı

Bunu dün çoğu tecrübeli 93 kabin memurunun işten çıkartılması izledi. Kabin memurlarının önemli bölümünü İstanbul merkezli uçanlar oluşturuyor. 16 Aralık sonrasında uçuşlarına daha küçük bir filo ile devam etmeyi hedefleyen havayolunun nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Çelebi de personel çıkattı

AtlasGlobal’in uçuşlarına ara vermesi, İstanbul Havalimanı’nda şirkete yer hizmetleri veren Çelebi’yi de vurdu. 85’i yer operasyon, 110’u da konturlarda çalışan toplam 195 personel işten çıkartıldı. Yöneticiler, AtlasGlobal belirsizliği nedeniyle işten çıkartmanın yaşandığı bilgisini verdi.

TGS’de rapor operasyonu

Türk Hava Yolları ile HAVAŞ’ın ortak yer hizmeti şirkti Turkish Ground Service’te (TGS) ise 2018’de bünyesine kattığı 100 personeli, bir yıl içinde sık sık rapor aldıkları gerekçesiyle işten attı. Şirketin ayrıca çalışanlara rapor konusunda uyarı yazısı gönderildiği ifade edildi.



Bu Haber 05.12.2019 - 08:06:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.