AtlasGlobal, 40 bin euro ödeyen pilot adaylarını da ortada bıraktı

AtlasGlobal, 40 bin euro ödeyen pilot adaylarını da ortada bıraktı
İflas başvurusunda bulunan AtlasGlobal, 40 bin euro civarında para ödeyerek sertifika alan pilot adaylarını da ortada bıraktı.

38 bin euro ile 40 bin 500 euro arasında para ödeyerek AtlasGlobal'e bağlı uçuş akademisi AFA'dan sertifika alan 40 pilot adayının ortada kaldığı belirtildi. Kredi çekerek eğitim alan pilot adaylarının sertifikalarının bulunduğu ancak çalışacak şirket bulamadığı ifade edildi.

100 saatlik uçuşu tamamlayamadan şirket battı

Pilot adaylarından kiminin evini veya arabasını satarak, kimisinin ise kredi çekerek bu sertifikayı aldığı belirtilirken, aday başına ödenen paranın ise 38 bin euro ile 40 bin 500 euro arasında değişiği ifade edildi. Eğitim programı sonrası sertifikasını alan pilot adayları, AtlasGlobal'in uçuşlarını durdurması nedeniyle 100 saatlik uçuşu tamamlayamadı.

Sertifikaları var, çalışacak işleri yok

Pilot adaylarının ellerindeki sertifika ile başka hava yolu şirketlerinde çalışma olanağının da bulunmadığı belirtiliyor. Başka hava yolu şirketlerine başvuran pilot adaylarının, 'biz eğitim veririz' diyerek ayrıca para talep ettiğini belirten pilot adayları, sözleşme yapılırken iş garantisi verildiğini ancak şirket iflas ettiği için ortada kaldıklarını ifade ediyor.

AtlasGlobal adaylardan 1.5 milyon eurodan fazla para aldı

200 milyon dolara civarında borçla iflas başvurusunda bulunan AtlasGlobal, son üç ay boyunca çalışanların maaşını da ödememişti. AtlasGlobal’a mağdurlarından pilot adaylarının kaybı bil toplamda 1.5 milyon euroyu geçiyor.



Bu Haber 28.02.2020 - 10:56:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hAKSU 29.02.2020 - 09:22

    Bana çiflik bank ı hatırlattı

  • Gülan 28.02.2020 - 04:25

    Afa ya düşen öğrenci pilot alışverişi yaptığı havayollarında bu pilotları bir sim check ten geçirtip Line yapmalarını sağlamaktır...Henüz bunun beklentisinde oldupumuz için haram olsun falan demiyorum,AFA bu pilotlara çözüm bulmaludır,kimsenin 2.bir type ödeyecek durumu yoktur..Bizler mahkeme tazminat o bu derdinde depiliz ,derdimiz bu pilotların bi an önce AFA tarafından havatollarına gönderilip line uçuşlarının yaprırtılıp sektöre kazandırılılmasıdır..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.