Askeri araziye AVM ve rezidans yapılacak

Askeri araziye AVM ve rezidans yapılacak
Çekmeköy Taşdelen’deki yaklaşık 860 bin metrekarelik eski askeri alan yeni konut alanı ilan edilerek imara açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar planları ile eski askeri alana AVM, otel, rezidans yapılmasının da önü açılmış oldu.

Askeri kışlaların şehir dışına taşınması ile birlikte “yeşil alan” olarak kalacağı yönünde yapılan açıklamalara rağmen askeri araziler parsel parsel imara açılmaya devam ediyor.

2017 yılından beri bölüm bölüm imara açılan Çekmeköy Kışlası'nın 458, 459 ve 460 sayılı parsellerini kapsayan yaklaşık 860 bin metrekarelik kısmı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni plan hazırladı. Plan açıklama raporunda yer alan bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında Çekmeköy Taşdelen Mahallesi'ndeki 458, 459 ve 460 sayılı parsellerin değerlendirilmesi için protokol imzalandı.

Protokole konu olan yaklaşık 860 bin metrekarelik alan 2020 yılının kasım ayında bakanlık tarafından “rezerv yapı alanı” yani yeni konut alanı ilan edildi. Buna göre hazırlanan planlar da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı.

Çevre düzeni planı delindi

Önce 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'ndaki “askeri alan, askeri güvenlik bölgesi ve jeolojik açıdan yerleşime sakıncalı alan” fonksiyonu iptal edilerek “Havza içi rehabilite edilecek alan” fonksiyonu verildi. Alt ölçekli planlarda da eski askeri alanındaki yapılaşma koşulları belirlendi. Plan açıklama raporunda alanın işlevini yitirmiş askeri alanda kaldığı belirtilerek plan çalışmasıyla gelişme konut, ticaret, cami, eğitim alanları, park, idari hizmet alanı, sosyal tesis fonksiyonları verildiği kaydedildi. Alanda 7 bin kişilik nüfus öngörüldü. HABERİN DEVAMI>>>



Bu Haber 10.07.2021 - 21:09:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.