Aşılamada son durum açıklandı

Aşılamada son durum açıklandı
Salgına karşı en etkili yöntem olan aşılama çalışmaları devam ederken, en fazla ve an az aşı yaptıran iller de belli oldu.

Sözcü'nün haberine göre Türkiye'nin tamamında ve nüfusun büyük bir kısmına yapılan aşılamayı yaptırmamış olan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Aşılamada birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 64.74, ikinci doz ortalaması yüzde 40.53 oldu.

Aşılama çalışmaları program dahilinde tüm hızıyla devam ediyor. Paylaşılan verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi.

Güncel verilerin açıklandığı tabloda aşılamadaki son duruma dair bilgiler de yer alıyor. Buna göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 64.74, ikinci doz ortalaması yüzde 40.53, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 69 milyon 759 bin 371 oldu.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 86 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Tekirdağ takip etti. En az aşılama ise yüzde 37,5 ile Bitlis ve Şanlıurfa'nın ardından sırasıyla Mardin, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl, Gümüşhane illerinde yapıldı.

Yayına hazırlayan: Efsa Pural



Bu Haber 29.07.2021 - 11:49:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.