Artan rekabete rağmen kulüp tatili hala revaçta

Artan rekabete rağmen kulüp tatili hala revaçta

Kulüp tatilinin dünyadaki önde gelen markaları, artan rekabete rağmen, bu tatil modelinin hala revaçta olduğunu belirtiyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Fvw - Counter Place'ın Knowledge Day etkinliğine katılan kulüp tatil markaları, bu tatil modelinin günümüzdeki anlamı, konseptteki yenilikler ve talep durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kulüp tatili konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Cluburlaub.de'nin sahibi  Armin Becker, kulüp tatilinin, hala diğerlerinin yanında öne çıkan özel bir tatil türü olduğunu belirtti.

Rezervasyonlar 2019’un yüzde 20 üstünde

Otellerin ve kruvaziyer gemilerinin oldukça kapsamlı bir eğlence ve spor programı sunmasına rağmen kulüp tatillerinin pazarda hala önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Armin Becker, "2023 yılı rezervasyonlarımız geçen yıla göre çok daha yüksek. 2019'un ise yüzde 20 üzerinde." diyor.

Kulüp tatilini ayakta tutan şey onun kendi konsepti

TUI Magic Life, Robinson, Aldiana ve Club Med'e güçlü bir rezervasyon akışı olduğu belirtilirken, Aldiana'nın Satış ve Pazarlama Direktörü Andreas Weber "2023 çok başarılı bir sezondu. 2024 için de güçlü rezervasyonlar bekliyoruz." diyor. Kulüp otellerinin değişen misafir ihtiyaçları ve artan kruvaziyer tatili rekabetine karşı 'kulüp tatili' konsepti ile ayakta kaldığını kaydeden Weber, "Kulüpte bir araya gelirsiniz ve bu bir şeyi birlikte deneyimlemekle ilgilidir. Bu deneyimleri bir otelde yaşayamazsınız. Kulüp otelleri, paddle tenisine en hızlı adapte olan sektör. Bu spor şu sıralar çığırından çıkıyor. Gelecek yaz, Aldiana aynı zamanda trend sporu olan plaj hentbolunu da ilk kez sunacak." ifadelerini kullanıyor.

Kulüp otelleri değişim geçiriyor

Öte taraftan kulüp otelleri, trend spor aktivitelerini dahil etmek gibi, ürünlerini sürekli geliştiriyor. TUI Magic Life Pazarlama Müdürü Sabine Hillreiner, "Şu anda misafirlerimize paddle tenis gibi spor imkanları sunuyoruz. Gelecek yıldan itibaren dans, yoga ve gece voleybolunu da ekleyeceğiz." diyor.

Aida ile Aldiana’dan ortak tur programı

Aldiana Otelleri, şef ve şarkıcı Nelson Müller yönetiminde bu yıl "Mutfak ve Ruh" etkinliğini düzenledi. Andreas Weber "Aida ile Aldiana bu yıl ilk defa karma bir gezi sunuyoruz. Kruvaziyer gemisi Aida ile bir haftalık Kanarya Adaları gezisi ve ardından Fuerteventura'da bulunan Aldiana'ya transfer." açıklamasını yapıyor.

Robinson Club Satış Müdürü Tobias Jentzsch ise, kulüp otellerinde beslenmenin giderek daha önemli hale geldiğine dikkat çekiyor. Beslenmede vegan beslenme, gıda hassasiyeti diğer trend akımlara ayak uydurmaya çalıştıklarını ifade eden Jentzsch, "Sunduğumuz şeylerle misafirlerimizi şaşırtmaya devam ediyoruz." diyor.

Club Med Almanya Müdürü Larin Heero da dijitalleşmeye ve mobil uygulamaya odaklandıklarını söylüyor. Heero, "Tatilcilerin mümkün olduğunda stressiz ve cüzdansız seyahat etmelerini kolaylaştırmak istiyoruz." şeklinde konuşuyor.

Uzun vadeli rezervasyonlar geri döndü

TUI Magic Life Pazarlama Müdürü Sabine Hillreiner'e göre, misafirlerin yeniden erken rezervasyona dönmeye başladığına ilişkin güçlü göstergeler var. Hillreiner "Eski erken rezervasyon ortamına yaklaştığımızı düşünüyoruz. Geçmişte tatillerin yüzde 80'i ocak ayında rezerve edilirdi. Şu anda tam olarak durum aynı değil ama bu yönde bir eğilim olduğunu fark ediyoruz." değerlendirmesini yapıyor.

Fiyat artışı TUI Magic Life’ın rezervasyonlarını etkiledi

Fiyat artışlarının TUI Magic Life misafirlerinin rezervasyonlarını etkilediğine işaret eden Hillreiner "Bizim fiyat artışımız enflasyon oranındaydı. Ancak işin uçuş ayağı daha pahalı hale geldi. Aksi taktirde ultra her şey dahil konseptimiz misafirlerimiz için tatilin ne kadar pahalı olduğunu hesaplamak son derece kolay olacaktı." diyor.

Cluburlaub.de'nin sahibi Armin Becker "İki genel tip misafirimiz var; erkenden veya son dakikada rezervasyon yapanlar. Bu ikisinin arasında kalanlarda hızlı bir küçülme olacak. Bunu başlıca nedeni ise misafirlerin giderek esnek tatil paketleri satın almaya başlamaları." diyor.



Bu Haber 10.11.2023 - 13:48:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.