Araştırma: Yolcular Boeing 737 MAX'larla ilgili ne düşünüyor?

Araştırma: Yolcular Boeing 737 MAX'larla ilgili ne düşünüyor?

Geçtiğimiz yılın ekim ayında Endonezya'da, bu yılın mart ayında ise Etiyopya'da ölümlü kazalara karışan Boeing'in MAX model uçaklarına yolcuyu bindirmek kolay olmayacak.


TurizmGüncel – Dış Haberler

ABD'de yapılan bir araştırma, Boeing'in, 737 Max'larla ilgili tüm sorunları çözse bile, yolcuları bu uçaklara binmeye ikna etmesinin kolay olmayacağını ortaya koydu.

Yüzde 70'lik dilim 'çekinirim' diyor

Atmosphere Research Group tarafından 2 bin kişiyle yapılan araştırmaya göre, yolcuların yüzde 70'i 737 Max'lara rezervasyon yapmaya çekiniyor.

UBS Evidence Lab tarafından 1000 kişiyle yapılan başka bir araştırma da aynı sonucu ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 70'i, 737 Max'lara rezervasyon yapmadan önce iki kez düşüneceğini beyan etti.

Katılımcıların yüzde 40'ı 'daha fzla öderim yine de binmem' diyor

Atmosphere Research Group'un araştırmasına katılan yüzde 40'lık dilimi ise, 737 Max'ların kabininde bulunmaktansa, çok daha fazla para ödeyerek başka bir uçağa binmeyi tercih edeceğini belirtiyor.

Katılımcıların sadece yüzde 14'lük kesimi, 737 Max'ların yeniden hizmete gimesinin üzerinden 6 ay geçtikten sonra bu uçakları kullanabileceğini beyan etti.

Katılımcıların yüzde 60'lık dilimi ise, Max'ların yeniden uçmaya başlamasının üzerinden bir yıl geçse bile, yine de bu uçaklara rezervasyon yapmaya çekineceğini söylüyor.

Araştırma, yolcuların yüzde 70'inin Max'ların şu anda yerde yattığının farkında olduğunu gösterirken, iş seyahati yapanların yüzde 20'si, tatile gidenlerin ise yüzde 14'ü ilk 6 aydan sonra Max'lara rezervasyon yapabileceğini belirtti.

''İnsanlar sadece korkmuyor, dehşete düşüyor''

Atmosphere Başkanı Henry Harteveldt, ''Seyahatçiler 737 Max'lardan yalnızca korkmuyorlar, Max'larla ilgili dehşete düşüyorlar.'' açıklamasında bulundu.

Her üç kişiden 2'si uçtuğu uçağın modeline bakmıyor''

Öte taraftan USB'nin araştırmasında, yolcuların üçte ikisinin uçtuğu uçağı nadiren kontrol ettiği ya da hiç kontrol etmediğini ortaya çıkardı. Bunun da Boeing için pozitif bir durum olduğu ifade edildi.

Ayrıca, 737 Max'ların yeniden operasyona başlayıp belirli bir periyotta güvenli bir şekilde uçuşa devam etmesi durumunda, yüzde 60'lık bir dilimin bu uçaklara binmeyi gözden geçirme konusunda daha az muhalif olduğu kaydedildi.

Araştırmaya katılanların yüzden 10'u üç aylık periyot sonrası bu uçaklara binebileceğini açıklarken, yüzde 8'lik asla binmeyeceğini beyan etti.

''Yolcuların güvenini yeniden kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız''

Boeing ise araştırma ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, ''Yolcuların güvenini yeniden kazanmak için gereken her şeyi yapacağız.'' demekle yetindi.



Bu Haber 07.06.2019 - 20:16:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.