Araştırma: Avrupa'da yaz tatilleri konusunda iyimserlik artıyor

Araştırma: Avrupa'da yaz tatilleri konusunda iyimserlik artıyor
Avrupa Seyahat Komisyonu tarafından yapılan son araştırma, birlik genelinde yaz tatillerine dair iyimserliğin arttığını gösterdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa Birliği Seyahat Komisyonu tarafından yapılan son araştırma, Avrupa genelinde seyahatler konusundaki umutları arttırdı.

Yapılan araştırmaya göre, aylar süren kapanmanın ardından her 3 Avrupalıdan biri kasım ayının sonuna kadar seyahat etmek istiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 15'i 'belirsiz' derken, yüzde 15'i ise seyahat etmeye istekli olmadığını beyan etti.

6 bin katılımcıyla yapılan araştırmaya göre, Avrupalıların yüzde 70'i önümüzdeki 6 ay içinde seyahat etmeyi planlıyor. Şubat ayında yapılan araştırmada bu oran yüzde 56 olarak tespit edilmişti.

Araştırmaya katılanların yüzde 57'si ''Seyahatler konusunda daha iyimser olmamın nedeni aşılama'' derken, yüzde 25 ''tarafsızım'', yüzde 18 ise ''ikna olmadım'' yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 54'ü aşılandıktan sonra tatil rezervasyonu yapacağını söyledi.

Araştırmada öne çıkan diğer bulgular şöyle:

* Avrupalıların yüzde 57'si dijital sertifikanın seyahatleri kolaylaştıracağını düşünüyor.

* Seyahate çıkmak isteyen Avrupalıların yüzde 31'i haziran temmuz, yüzde 41'i ağustos, eylül, yüzde 16'sı ise sonbaharda seyahate çıkmayı planlıyor.

Yüzde 51 Avrupa'daki ülkelere, yüzde 36 kendi ülkesinde seyahat etmeyi planlıyor.

* Yurt dışına seyahat edecek Avrupalılar en çok İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Portekiz gibi Avrupa'nın güneyindeki destinasyonları tercih ediyor.

* Seyahate gideceklerin yüzde 42'si rezervasyonu yaptı. Yüzde 40'lık bir diğer kesim ise destinasyonu seçti ancak henüz rezervasyon yapmadı. Yüzde 18 ise nereye gideceğine henüz karar vermiş değil.



Bu Haber 18.06.2021 - 12:29:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.