Araştırma: Almanlar ve İngilizler tatile çıkmak için sabırsızlanıyor

Araştırma: Almanlar ve İngilizler tatile çıkmak için sabırsızlanıyor
Seyahat değerlendirme sitesi TripAdvisor, aralarında İngiltere ve Almanya’nın da bulunduğu 6 ülkede turistlerin 2021 sezonuna ilişkin tutumunu belirlemek amacıyla bir araştırma gerçekleştirdi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

TripAdvisor'un yaptığı araştırmaya göre, her 9 İngiliz gezginden biri 2021 tatilini şimdiden rezerve etti. Araştırmaya katılanların yarısı ise, 2021 yılının bir diliminde yurt dışına tatile gitmeyi hesaplıyor. İngiliz tatilcilerin yüzde 30'a yakını ise 2021'de yurt dışı tatili yapmayacağını beyan etti.

Aramaların çoğu mayıs sonrası ve yurt dışı seyahati

ABD ve Avrupa ülkelerindeki son kısıtlamalar, yılın ilk çeyreğinde seyahatçilerin büyük oranda evde kalacağını gösterse de, yaz aylarında turizm sektöründe ciddi bir iyileşme bekliyoruz.'' denilen raporda, TripAdvisor üzerinden yapılan aramaların çoğunun mayıs ayı sonrasına ve yurt dışı gezilerine ilişkin olduğuna dikkat çekildi. TripAdvisor raporunda, elde edilen verilerin seyahatçilerin en azından yılın ikinci yarısında seyahat edebileceklerine ilişkin güven duydukları kaydedildi.

Tatile çıkma en istekli iki ülke İngiltere ve Almanya

Araştırma yapılan ülkelerden İngiltere ve Almanya, yüzde 85 ile tatile çıkmaya en fazla istekli ülkeler olarak tespit edildi. Bu oran ABD'de yüzde 53, Avustralya'da ise yüzde 14 olarak ölçüldü.

Küresel olarak bakıldığındaysa aşı olmaları durumunda yurt dışına seyahat edeceğini açıklayanların oranı yüzde 77 olurken, iç turizm söz konusu olduğunda rakam yüzde 86'ya ulaşıyor.

Yapılan araştırmaya katılanların yüzde 26'sı, seyahat edeceği ülkeyi o ülkedeki aşılama durumuna göre seçeceğini beyan etti.

Yurt içi tatil talebi güçlü

Katılımcıların yüzde 74'ü bir veya daha uzun gecelemeli yurt içi tatiline çıkacağını belirtirken, ''yurt içinde iki kere tatil yapacağım'' diyenlerin oranı ise yüzde 45.



Bu Haber 25.01.2021 - 14:17:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.