Ara tatil döneminde tatil talebi arttı

Ara tatil döneminde tatil talebi arttı

Okulların ara tatil dönemi yaklaşırken turizm sektörü temsilcileri, yaz dönemine göre fiyatların daha uygun olması nedeniyle talebin çok iyi olduğunu belirtiyor


Okullarda ara tatile sayılı günler kala otel rezervasyonları hızlandı. 12-21 Kasım tarihlerini kapsayacak olan 9 günlük ara tatilde, başta büyükşehirlerin yakın çevreleri olmak üzere Antalya, Afyon, Kapadokya ve Güneydoğu'ya olan talep arttı.

Sabah’tan Betül Alakent’in haberine göre, yaz döneminde tatil yapamayan yerli turistin bu dönemi değerlendirdiğini aktaran Antalyalı turizmciler, fiyatların da yaz dönemine göre nispeten daha uygun oluğunu belirtiyor. Termal otellerinin de öne çıktığı ara tatilde, daha çok 3 gece 4 günlük paketlerin tercih edildiği belirtiliyor. Günlük oda fiyatları bölgesine göre değişmekle birlikte ortalama 1.000 TL'den başlıyor.

“Fiyatlar yaz dönemine göre düşük”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, yaz döneminde tatil yapamamış olan yerli turistin ara tatili değerlendirdiğini belirterek, "Fiyatlar yaz dönemine göre çok daha düşük. Talep ise çok iyi gidiyor" dedi.

“Antalya’da otel dolulukları yüzde 70’lerde”

Antalya genelinde otellerin yüzde 50'sinin açık olduğunu belirten Kavaloğlu, "Bu fiyatlar bölgesine göre farklılık gösteriyor. Örneğin Lara ve Belek'teki otellerin hemen hepsi açık. Almanya, İngiltere ve Rusya'dan ise turist akışı devam ediyor. Bu dönemde otellerde doluluk oranları yüzde 70'lerde. Ara tatille birlikte yerli turistin de yüzde 10'luk bir katkısı olur. Doluluklar yüzde 80'i bulur" diye konuştu.

“Yüzde 90 doluluk bekliyoruz”

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, Mardin'e güçlü bir rezervasyon akışı olduğunu belirterek, "Şu an gelen rezervasyonlarla odalarımızın yüzde 80'i doldu. Bu oranın haftaya yüzde 90'ı geçeceğini düşünüyoruz. Fiyatlar kişi başı 300 TL'den başlıyor. Ağırlıklı olarak 3 gece 4 günlük rezervasyonlar geliyor" dedi.



Bu Haber 09.11.2022 - 11:13:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.