''Antalya'nın turist sayısı bu yıl 1.5 milyona kadar düşebilir''

''Antalya'nın turist sayısı bu yıl 1.5 milyona kadar düşebilir''

Dünya gazetesi yazarı Osman Erolat geçtiğimiz yıl 16 milyon olan Antalya'nın turist sayısının bu yıl 1.5 milyona kadar düşebileceğini ileri sürdü.


Dünya gazetesi yazarı Osman Erolat, ülkeye gelen toplam turistin 3'te birini ağırlayan Antalya ekonomisinin durumunu köşesine taşıdı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin'le yaptığı görüşmeden yola çıkarak izlenimlerini yazan Osman Erolat, 2020 turizm sezonunun ne olacağının belli olmadığını ve bu nedenle otellerin çoğunun kapalı olduğuna dikkat çekti.

Turist sayısı 1.5 milyona kadar düşebilir

Sektör temsilcilerinin Davut Çetin'e geçtiğimiz yıl 16 milyon olan turist sayısının bu yıl 1.5 milyona kadar düşebileceğini belirttiğini yazan Erolat, ''Turizmde sayısı 600-700 bin olan istihdamın 300 bininin sorunlu olduğu görülüyor. Turizmde havayolu taşımacılığı destekleri THY dışında kalan şirketlere de verilmeli, bu da onların ekonomiye aktif katkılarını sağlar.'' ifadelerini kullandı.

Davut Çetin'in ''Asıl kaygının turizmin çok fazla sektör üstünde etkileyici olması'' dediğini belirten Osman Erolat, sektörün hükümetten istihdam, finansman desteklerini artırmasını beklediğini aktardı.



Bu Haber 16.04.2020 - 10:37:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turgut Altıntaş 17.04.2020 - 10:05

    Bu yıl sezon başlamadan bitti

  • Etem Esendemir 17.04.2020 - 11:21

    Iste bu sebepten ötürü Antalya bolgesi olarak Ispanya nin yapmis oldugu gibi hatirlatma kampanyalari yapmaliyiz. Ispanyol Turizm ateseliginin yapmis oldugu video icin altaki linke bakiniz: https://www.youtube.com/watch?list=RDCMUC9C_HPKwlgEnUf2Xd3oQmfA&v=Ey3rZyjo1f4&feature=emb_rel_end

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.