Antalya’nın hedefi krizde ayakta kalıp, sonra koşmak

Antalya’nın hedefi krizde ayakta kalıp, sonra koşmak
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, korona sonrası turizme ilk açılan şehrin Antalya olabileceğini öne sürdü.

Antalya'daki turizm sektörü temsilcileriyle video konferansta bir araya gelen Vali Münir Karaloğlu, turizm sektörünün hızla yeniden ayağa kalkması için dijital tanıtımın ön plana alınacağını ve geçen yıl Antalya'ya gelen 16 milyon turiste (SunAndMore) sloganıyla mesaj gönderileceğini açıkladı.

''Elbette bazı yaralar alacağız''

Koronavirüsle mücadele sürecinde Antalya'yı ayakta tutmayı ve krizden sonra koşmayı hedeflediklerini belirten Münir Karaloğlu, ''Bunun için de dikkatli ve kontrollü şekilde ilimizde süreci yönetmeye çalışıyoruz. Tarım ve sanayi yönünden pek fazla sıkıntı yaşamasak da bu süreç turizm sektörümüze ciddi balta vurdu. Elbette, bazı yaralar alacağız, sıkıntılar çekeceğiz ama inşallah, bu süreci başarıyla atlatacağız" diye konuştu.

Bu süreçte ulaşımın destinasyonlar veya havalimanları bazında olabileceğini kaydeden Karaloğlu, ''Antalya'nın açılan ilk destinasyon olmasını sağlamalıyız.'' dedi.

''Antalya'nın açılan ilk destinasyon olma şansı var''

Sertifika konusunda da çalışma yapmak gerektiğini ifade eden Antalya Valisi, Antalya'daki tesislerle ilgili hijyen sorunu olmadığını söyledi. Herhangi bir hasta olması durumunda tesislerin nasıl hareket edeceğini bilmesine ilişkin kuralların oluşturulması durumunda sertifikasyon konusunda da sıkıntı olmayacağını ifade eden Münir Karaloğlu, ''Antalya'da mücadelemizi kontrollü ve tedbirli şekilde sürdürüyoruz. Diğer destinasyonlara, diğer ülkelere açılan ilk şehir olma şansımız var. Bu şansı, hep birlikte atacağımız adımlarla iyi değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Korona sonrası için 5 maddelik eylem planı

Karaloğlu, koronavirüs sürecinin atlatılmasının Antalya'nın tanıtımı için 5 maddelik eylem planı üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, bu eylem maddelerini şu şekilde özetledi:

1. Antalya'nın dijital tanıtımını arttırmak için Antalya.com sitesinde düzenlemeler yapılacak.

2. Pandemi sürecinde Antalya'daki olumlu gelişmeleri dünya genelinde turizm profesyonellerini bilgilendirmek

3. Oteller, AKTOB koordinasyonunda, müşterilerine 'pandemi sürecinde evde kal, sonra Antalya'ya gel' mesajı iletecek. Mesajın sloganı SunAndMore (Güneş ve daha fazlası) olacak.

4. Salgının ortadan kalkmasıyla birlikte pazar ülkelerdeki tur operatörlerine ziyaretler gerçekleştirilecek.

5. İç pazarı canlandırmak için TV kanalları ve sosyal mecralar aracılığıyla tanıtım filmleri yayınlanacak.



Bu Haber 23.04.2020 - 11:03:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.