Antalya'nın Almanya'daki beklentisi gerçeğe dönüşebilir

Antalya'nın Almanya'daki beklentisi gerçeğe dönüşebilir

Yüksek enerji maliyetlerinden kaçınmak isteyen Almanların kış dönemini Antalya gibi sıcak bölgelerde geçirebileceklerine ilişkin beklentinin gerçeğe dönüşebileceği belirtiliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Ukrayna'ya askeri operasyon düzenleyen Rusya'ya uyguladığı ambargo nedeniyle enerji fiyatlarının rekor seviyeye ulaştığı Almanya pazarında, sıcak bölgelerde uzun süreli kış tatillerine talebin artacağına ilişkin beklentiler gerçeğe dönüşüyor.

Emekliler, bol zamanı olanlar, uzakta çalışabilenler...

Geride kalan birkaç haftada çok sayıda seyahat şirketi ve destinasyon 2022-23 kış dönemi için uzun konaklama paketleri oluşturmaya başladı. Oluşturulan paketler, emeklilere, bol zamanı olan insanlara ve uzakta çalışma olanağı bulunan bireylere göre farklılık gösteriyor. Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan haberde, Alman müşterilerin uygun fiyata satın aldıkları uzun konaklamalar ve ödemeyecekleri faturalar sayesinde büyük tasarruf yapabileceklerine dikkat çekildi.

Kış dönemi uzun konaklama trendini TUI de doğruladı

TUI Almanya, Türkiye, Mısır, Cape Verde gibi destinasyonlara dönük uzun süreli konaklama paketleri sunuyor.

TUI: Talep yüksek, nedeni yüksek gaz ve elektrik faturaları olabilir

Türk medyasına konuşan TUI iletişim direktörü "Kış döneminde uzun konaklama içeren bir tatil trendi var. Bunun nedeni yüksek gaz ve elektrik faturaları olabilir." diye konuştu.

Türkiye'nin Almanlar için bir numaralı destinasyon olduğunu ve kış aylarında güçlü bir talep aldığını kaydeden TUI direktörü, "Antalya'ya dönük çok güçlü bir trafik var. Çünkü insanların sahil bölgelerine gidip uzakta çalışabilecekleri bir trend de var. Öğleden sonra gidip yüzebiliyor, güzel yemekler yiyebiliyorlar. Bu Türkiye'nin bir avantajı." dedi.

SunExpress de 'talep güçlü' diyor

Tatil hava yolu SunExpress, Türkiye'ye dönük yaz dönemindeki güçlü talebin kışın da devam etmesinin muhtemel olduğunu açıkladı. 2022 yılında 10 milyon yolcu ike 2019 seviyesine ulaşmayı hedefleyen şirketin CEO'su Max Kownatzki "Almanya, Avusturya ve İsviçre'den Türkiye'ye dönük güçlü talebin yakın gelecekte de devam etmesini bekliyoruz ve bu nedenle eylül ve ekim kapasitemizi artırdık." şeklinde konuştu.



Bu Haber 06.10.2022 - 09:46:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.