Antalyalı turizmcilere ‘güvenlik’ uyarısı

Antalyalı turizmcilere ‘güvenlik’ uyarısı

Antalya Valiliği, turistlerin can ve mal güvenliğinin arttırılması ve tesislerin niteliğinin yükseltilmesi için genelge yayımladı.


Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yayımladığı bir genelge ile turizmcileri turistlerin mal ve can güvenliği ile tesislerdeki standartların iyileştirilmesi konularında uyardı.

Antalya turizminde son dönemde peş peşe ziyaretçi rekoru kırıldığını ve tüm zamanların en iyi sezonunun yaşandığını belirten Karaloğlu, yaşanan kazaların minimize edilmesi ve turistlerin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda tatil yapabilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Yüzme havuzlarına vurgu yapıldı

Antalya'nın ulusal ve uluslararası turizmdeki pazar payını artırmak ve turizm gelirlerindeki artışı sürekli hale getirmek için, başta turizm tesisleri olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düştüğüne dikkat çekilen Karaloğlu imzalı genelgede, yüzme havuzlarında gerçekleşen kazaların turistlerin sağlığını ve yaşamını tehdit ettiği vurgulandı.

Denetim komisyonları denetleyecek

Önlem almayan tesislere mevzuat çerçevesinde işlem yapılacağını hatırlatan Münir Karaloğlu, denetimlerin ise kaymakamlıklarca oluşturulacak denetim komisyonu tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.



Bu Haber 17.09.2019 - 13:28:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Uğur benli 18.09.2019 - 09:00

    Önce turizim söförlerini düşün sünler uyku yok iş çok arabada yatıp kalkılıyor uykusuz arka arkaya ış yazılıyor can taşıyız acentalar ve taşımacıları denet lesin ler şöför lerle ğörüş sünlet

  • Sami Demiray 17.09.2019 - 10:50

    Sayın Valimizin ; yıllardır yürürlükte olan ama işletmecilerimizin ,masraftan kaçmaları , insan can güvenliğinin gerek misafirler gerek çalışanlar açısından hiç önemsenmemesi ,maalesef çok üzücü sonuçlarla karşı karşıya kalındı .,sadece kaymaya dayalı düşmelerde kaza çeşitliliğinde & 25 kaymaya kazalar teşkil ederken ,ülke genelinde ölümlü kayma kazaları & 18 ile 2019 verilerinde 11 ölümlü kaza ile Antalya mız ne yazık ki 1. sırada yer almaktadır .Ülke genelinde ölümlü kazalarda Antalya ilk 6 il içerisindedir. .Hükümetimiz bunca önleyici kanunlarla konuyu önemsemesine rağmen ,işletmeler uygulamakta hep ötelemeyi tercih ettiler. kaza sonrası işveren hem yüklü tazminatlarla karşı lkarşıya kaldığı gibi , sigortalar ,hastahaneler bu konud kazazadenin ihtiyaçları için koşturması ,kaza geçiren insanı hayatını yitirmesi veya kalıcı bedensel engellilikle yaşamına devm etmek zorund kalması ,deneyimli elemandan yoksun kalınması gibi neresi nden bakılırsa bakılsın ,gerek işletmeler ,gerek devletimiz ,gerek kaza geçiren gerekse hastanede verilen doktor ve ilaç hizmetleri .. velhasıl neresinden bakarsanız bakın herkese büyük zararı olan TEDBİR almamak İHMALİ nin faturası yağmur gibi herkesi ıslatmaktadır.ben uzun yıllardır zeminlerin kaymasını önleyen bir ürünü pazara sunmaktayım ,bunca kanuna rağmen ,bırakın yasaları ,insanın kendi can emniyeti ,başa gelinmeden tedbir alınmamaktadır. sadece çağdaş çalışana ,misafire saygısı olan işletmeler yıllardır bu tür tedbirlerini almayı sürdürmekteler.. şunu unutmamak gerekirki ,KAZA hepimizin başına gelebilir. İşte Mehmet Ali Erbil ,Banyod kayarak düştü , Kenan Işık SPA da kayarak düştü . yıllardır bitkisel hayatta . tekrar ediyorum, sayın valimiz Münir beyin girişimi yüzlerce canı kurtaracak hayırlı bir genelgedir..her yıl Tur Operatörleri binlerce Euro ceza uygulamaktalar tesislerdeki kazalar sebebiyle. TEDBİR BİZDEN ,TEVEKKEL Allahtan

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.