Antalyalı otelcilerden Ruslara yanıt: Sulandırmıyoruz!

Antalyalı otelcilerden Ruslara yanıt: Sulandırmıyoruz!

Türkiye'deki her şey dahil otellerde sunulan yemekler ve alkollü içkiler şu günlerde ülkedeki en popüler tartışma başlıklarından biri. Daha önce, Türkiye'deki her şey dahil otellerde sunulan yemekler tartışılmış ve sabah büfesine konan yiyeceklerin diğer öğünlerde de servis edildiği ileri sürülmüştü. Şimdi ise, otellerin sunduğu içkiler tartışma konusu.


Rus turistlerin öne sürdüğü Türkiye'deki her şey dahil otellerde sunulan alkollü içkilerin sulandırıldığına ilişkin iddialara yanıt geldi.

TürkRus.com'un Ria Novosti'den aktardığı habere göre, konuyu değerlendiren otelciler iddiaları kesin bir dille reddetti.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir otelci, içkilerin sulandırılmasının oteller için bir avantaj sağlamadığını belirtti. Turistlerin yurt dışında içtiği içkileri kendi ülkelerindeki içkilerle kıyasladığını belirten otelci, ''43-45 derecelik standart sert alkol kullanıyoruz. İnsanlar pek tabii ki kendi ülkelerinde alıştıkları içkilerle kıyaslayabilirler. Ancak ücretsiz içkilerin sulandırılması söz konusu bile olamaz. Zira anlamsız bir şey bu. Konuklar, bünyelerinin alıştığı çakırkeyifliği yakalayana kadar içmeye devam edecektir. Yani açık büfede bir yerine, üç ya da dört kadeh içecektir. Bu yüzden içkileri sulandırmak işletmelerin masrafını azaltmaz, aksine arttırır. Bu daha çok su, daha çok bardak ve daha çok bulaşık demektir" dedi.

Otelci çoğu zaman içkilerin müşterilerin gözü önünde açıldığına ve bu şişelerin kaçak dolumu önleyen bilyeli kapaklara sahip olduğuna, otellerdeki içki servisinin de yetkili makamlar tarafından düzenli olarak denetlendiğine dikkat çekti.



Bu Haber 19.07.2019 - 11:09:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.