Antalya’dan Hindistan’a charter uçuş başlatıyorlar

Antalya’dan Hindistan’a charter uçuş başlatıyorlar

Inventum Global, kasım ayından itibaren Antalya-Hindistan arasında charter seferlere başlayacağını açıkladı.


TurizmGüncel - Antalya

Dünyanın en büyük düğün pazarı Hindistan ile Antalya arasında direkt uçuşlar başlıyor. Inventum Global’in düzenlediği International MICE and Wedding Forum kapsamında bir basın toplantısı düzenleyen şirket yetkilileri, kasım ayından itibaren Hindistan’da hem düğün paketleri hem de kurumsal toplantı paketleri satmaya başlayacaklarını açıkladı.

Inventum Global’in ortağı Fuat Ersoy, ‘’Hindistan ile Antalya arasında kasım ayından nisan ayına kadar ilk defa, kurumsal toplantı grupları ve düğünler için, uçaklı paket tur satışına başlıyoruz. Bu çok önemli bir haber. Hindistan’dan Türkiye’ye akış içn bu hava trafiğine ihtiyacımız vardı. Bu paketler düğün ve toplantı gruplarının Türkiye’ye gelmesi için roket etkisi yaratacak ve talebi çok büyütecek. Bunu bugüne kadar kimse yapmamıştı. Sonuçlarını paylaşacağız.’’ dedi.

ÖZPAK: KÜRESEL DÜĞÜN PAZARI 1 TRİLYON DOLAR.

Inventum Global’in başlatacağı charter uçuşlarla ilgili değerlendirme yapan şirketin kurucu ortağı Bünyat Özpak ise, dünyada düğün ve etkinlik turizminin 1 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını kaydetti. Özpak, ‘’Bizim getirdiğimiz acenteler, bu etkinliğin çok büyük bir kısmını yaratan acentelerden oluşuyor. Geçen yıl 45 milyon turist getirdik. Bakanlığın 2023 turizm projeksiyonunda 70 milyon turist 70 milyar dolar turizm geliri hedefleniyor. Bu rakamlara şu andaki pazarlarımızla ulaşamayız. Geleneksel pazarlarımızda yüzde 5-10 artış olur ama hedefe bu pazarlarla ulaşmak zor.’’ dedi

Türkiye’nin turist başına gelirini arttırmak ve düşük sezonda otelleri dolduracak alternatif pazar arayışında olduğuna dikkat çeken Özpak, ‘’Japonya, Asya Pasifik ve Güney Kore gibi yerlerde etkinliğimizin artması gerekiyor. Bu forum şu anda Türkiye’nin o bölgelerdeki eksikliğini kapatan bir forum. Hindistan pazarındaki büyük talep artışında IMWF’nin çok büyük katkısı var.’’ şeklinde konuştu.

‘’RİSKE GİREREK CHARTER UÇUŞ BAŞLATIYORUZ’’

Özpak, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

Kasım ayından itibaren Hindistan’dan direkt charter seferleri başlatıyoruz. Bu charterlar, turizmin hareketli olduğu yüksek sezonda değil, düşük sezonda gerçekleşecek. Şirket olarak uzun yıllar Hindistan pazarında incelemelerde bulunduk. Rakip ülkelerdeki fiyatları ölçtük. Bunun sonucunda belli bir yatırım riskine de girerek Kasım ayından direkt uçuşlar başlatıyoruz.

‘’ZAMANINDA ALMANYA’YA, RUSYA’YA GİDEN TURİZMCİLER SAYESİNDE BAŞARDIK’’

Bugün Rusya’da 6 milyona ulaştıysak, bunu 20 sene önce o ülkeye gidip tur operatörü kuran turizmciler sayesinde başardık. Umut ediyoruz ki, Hindistan’da da Almanya ve Rusya’da olduğu gibi başarılı oluruz.

Türkiye Hindistan’a vize uyguluyor. Bu nedenle Hint vatandaşının Schengen, ABD ve İngiltere vizesi varsa Türkiye’ye direkt gelebiliyor. Yoksa bizim misyonlarımıza başvurmaları gerekiyor. Bu misyonların günlük stiker vize verme kapasitesi maksimum 80 bin.

EN BÜYÜK SORUN VİZE

Bu nedenle de bizim bu koşullarda Hindistan’dan istediğimiz kadar turist getireme şansımız yok. Mesela Fransa Hindistan’da yılda 6 milyon stiker vize üretebiliyor. Biz özel sektör olarak bakanlıklarla görüşüyoruz. Çin’deki gibi elektronik vize verilirse, 2023-2024’lerde Hindistan’da çok rahat 1 milyon rakamlarına ulaşacağımızı görebiliyoruz.’’

IMWF ile ilgili bilgiler paylaşan Fuar Ersoy, şu noktaların altını çizdi:

‘’2 MİLYON EURO HARCAYIP 4 GÜN MÜŞTERİSİNİ AĞIRLAYAN TEK ŞİRKETİZ’’

Bu yılki IMWF’ye 20 ülkeden 250 katılımcı var. Bunların büyük kısmı seyahat acentelerin yetkilileri. Dün akşam hoşgeldin etkinliğimiz oldu. Çok güzel bir etkinlikti, amacımız insanların birbiri ile tanışma ve kaynaşmasına zemin hazırlamaktı. Yarın Aspendos Antik Tiyatro’da büyük bir etkinliğimiz var. Orada sahnede 140 civarında sanatçı olacak. Işık oyunları ve tiyatro duvarına yansıtacağımız Türk motifleri var. Aspendos’ta bu yıl geçen yıl yaptığımız etkinlikleri aşıyoruz. Katılımcı otellerle acentelerin randevulu görüşmeleri olacak. Ayrıca Antalya’nın tanıtımı yapılacak 15’inde gala yemeği olacak ve 16’sında da misafirlerimizi uğurlayacağız. Burada şu anda 60’ın üzerinde şirket ve toplamda 600 civarında personel görev yapıyor. Türkiye’de şu ana kadar 2 milyon euro harcayarak 4 gün boyunca misafirlerini ağırlayan başka bir özel şirket yok. Bu etkinliği hayata geçirmemizde büyük katkıları olan Valiliğe, THY’ye ve Kalkınma Ajansı’na da teşekkür ediyorum.

‘’HEDEFİMİZ 100 MİLYON DOLARLIK DÜĞÜNLERİ GETİRMEK’’

Hindistan’da her yıl 10 bin düğün dışarı çıkıyor. Bir düğün için 500 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında harcama yapılıyor. Amacımız 100 milyon dolarlık düğünleri Türkiye’ye getirmek. Hindistan’da 100 milyon dolarlık düğünleri planlayan şirketler de bizimle. Burada tecrübelerini ve deneyimlerini paylaşacaklar. 

Biz ilk yılımıza bir düğünle başladık. 2019 yılı bitmeden 20’li rakamlara ulaştık. Hedefimiz her yıl bir önceki yılın en az yarısı kadar büyümek. Her yıl 1000 düğünün yurt dışına Hindistan’da elde edebileceğimiz büyük bir pasta payı var.

Hindistanlıların Antalya’yı tercih etmedeki başlıca nedenleri iklim, servis, oteller ve yemekler. Uçuş mesafesi korkunç uzak değil ve alışıyorlar. Yakın gelecekte Hindistan’dan talebin daha yüksek olacağını düşünüyoruz. Hindistan’ına ardından en fazla düğün Ortadoğu’dan geliyor. Avrupa’dan gelen düğünler için 



Bu Haber 13.05.2019 - 13:58:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.