Antalya'daki çifte rezervasyon sorunu nasıl çözüldü?

Antalya'daki çifte rezervasyon sorunu nasıl çözüldü?

Bir süredir, Rusya'da Antalya talebinin ekim ayında hiç olmadığı kadar arttığı haberleri geliyordu. Şimdi ise, çifte rezervasyon olaylarının yaşandığı ve ekim sonuna kadar bazı otellerin satışa kapatıldığı ifade edildi. Otellerde yaşanan çifte rezervasyon olaylarının ise, otellerle tur operatörlerinin iş birliği ile çözüldüğü kaydedildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Ruslar, ekim ayında Antalya'daki otellerde yer bulamıyor. Rus turizm haber portalı TourDom'un seyahat acentelerinde edindiği bilgiye göre, yaz sezonunun kapanmasına rağmen Antalya'daki otellerde yer bulunamıyor.

Oteller yüzde 100 dolu

Antalya'daki otellerle ilgili çifte rezervasyon vakalarının devam ettiğini belirten acenteler, ''Oteller yüzde 100 dolu ve çoğu otel ekim sonuna kadar satışa kapalı. Önümüzdeki 3 hafta boyunca iyi uçuşlarda koltuk bulmak mümkün değil.'' açıklamasında bulundu.

Turistler başka otellere gönderildi

Son bir haftada Antalya'daki otellerle ilgili çok sayıda çifte rezervasyon olayı yaşandığını anlatan acenteler, ''Müşterimiz Sunmelia Beach Hotel yerine Selge Beach'de konaklatıldı. Kemer'deki Club Selima'da kalacak müşterilerin oteli ise Club Zigana olarak değiştirildi.'' dediler.

''Thomas Cook iflası yeni boş odaların ortaya çıkmasını sağladı''

Pink Elephand seyahat acentesinin müdürü Alexan Mkrtchyan ise, durumun düzelmeye başladığını açıkladı. Mkrtchyan, ''İşler ekim ayında bir önceki aya göre kolaylaşmaya başladı. Bunda, Thomas Cook'un iflasıyla ortaya yeni boş odların çıkması etkili oldu.'' değerlendirmesini yaptı.

''Tur operatörleri peşin ödeyerek sorunu çözdü''

Uzmanlar ise Antalya'daki çifte rezervasyon sorununun Türk otellerle tur operatörlerinin iş birliği ile çözüldüğünü ifade etti. Uzmanlar, ''Tur operatörleri turistler daha otele varmadan ödeme yapmaya başlar başlamaz çifte rezervasyon sorunu ortadan kalktı.'' dediler.



Bu Haber 05.10.2019 - 11:54:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.