Antalya'daki arazinin turizme tahsisine mahkeme dur dedi

Antalya'daki arazinin turizme tahsisine mahkeme dur dedi
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 5 yıldızlı otel yapımı için turizme tahsis ettiği Kemer-Tekirova'daki ormanlık araziyle ilgili mahkemenin kararı belli oldu.

Antalya'nın Kemer ilçesine bağı Tekirova bölgesinde Bakanlık tarafından turizme tahsis edilen araziyle ilgili mahkemenin kararı belli oldu.

Çevre haberleriyle bilinen gazeteci Yusuf Yavuz'un haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2019’da 5 yıldızlı otel yapımı için turizme tahsis edilen orman ve hazine arazileriyle ilgili vatandaşların açtığı davada mahkeme, kararı iptal etti.

Antalya 5. İdare Mahkemesi, hukuka aykırı bulunan tahsisi iptal etti. Mahkemenin iptal kararında, daha önce ilgili imar planının da iptal edildiğine işaret edilerek “dayanağı ortadan kalkan dava konusu işlemde de hukuka uyarlılık bulunmamaktadır” denildi. Davanın Avukatı Tuncay Koç, “Küresel iklim krizini bilfiil yaşadığımız günümüzde ve kuraklığın arttığı Antalya’da ormanlık alanları korumak yerine beş yıldızlı oteller için tahsis edilmesi, Bakanlığın vurdumduymazlığını göstermektedir. Üstelik halka kıyının kapatılması, amacın kamu yararı değil, şirket yararı olduğunun ispatıdır. Kıyıların ve ormanların tahsisinden acilen vazgeçilmeli. Artık bu yaşamsal bir öneme sahiptir” diye konuştu.



Bu Haber 06.01.2021 - 08:35:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.