Antalya’da oteli bulunan turizm şirketinin konkordato başvurusuna onay

Antalya’da oteli bulunan turizm şirketinin konkordato başvurusuna onay

Maya Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato talebi kabul edildi.


Antalya merkezli Maya Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi, 2023 yılının Ekim ayında konkordato başvurusunda bulunmuştu.

Belek'te 183 odalı Maya World Park isimli bir de oteli bulunan Maya Turizm Taşımacılık'ın konkordato davası sonuçlandı.

Akdeniz Gerçek’te yer alan habere göre mahkeme tarafından alınan kararla, Maya Turizm Taşımacılık Limited Şirketi'nin konkordato talebi kabul edildi.

Konkordato projesi, İcra ve İflas Kanunu'na uygun olarak tasdik edilerek kayıt altına alındı. Bu proje kapsamında tüm adi alacakların 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren 36 ay boyunca eşit taksitler halinde ödenmesi kararlaştırıldı.

Mahkemeye sunulan ödeme planı ve tabloları kararın bir parçası haline getirildi. Tüm alacakların ve taksitlerin belirlenen ödeme planına göre izleneceği vurgulandı. Ayrıca, konkordato kararının gerekçeli kararın kesinleşmesini beklemeden derhal bağlayıcı hale geldiği belirtildi.

Konkordato sürecinin yönetimi için Mali Müşavir Muzaffer Akça'nın göreve başlaması kararlaştırıldı. Akça, borçlunun işletmesinin durumunu ve borçların ödeme kabiliyetini düzenli olarak mahkemeye rapor edecek. Ayrıca, Akça'ya görev süresince aylık 10.000,00 TL ücret ödenecek ve bu ücret davacı şirket tarafından karşılanacak.

Mahkeme kararıyla, geçici mühlet kararından önce başlatılan ve henüz paraya çevrilmemiş olan hacizlerin hükümsüz olduğu tespit edildi. Ancak, bu hüküm, belirli alacaklılar için geçerli değildi.

Konkordato tamamen feshedilirse, borçluların iflasına karar verilebileceği belirtildi. Bu aşamada iadesi gerekmeyen iflas avanslarının belirli bir sıra dahilinde ödeneceği vurgulandı.



Bu Haber 12.02.2024 - 16:25:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.