Antalya’da korona taşıyan turizm çalışanı sayısı arttı

Antalya’da korona taşıyan turizm çalışanı sayısı arttı
Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin, kentte turizm çalışanları arasında koronavirüs vaka sayısının arttığını söyledi.

Ana pazarların açılması ve Antalya’ya turist gelişinin hızlanmasıyla bilikte kentteki turizm çalışanları arasında koronavirüs vakalarının arttığını söyledi.

Alınan önlemler çabuk bırakıldı

Salgına yakalanan turistlerin otellerde izole edildiğini kaydeden Nursel Şahin, bu kişilerle ilgilinen personelde vaka sayılarının da arttığına işaret etti. Antalya Ekspres’e konuşan Nursel Şahin, alınan önlemlerin çabuk bırakıldığını ileri sürdü.

PCR testi için Antalya’da Tıp Fakültesi, Eğitim Araştırma ve Kepez Devlet Hastanesi’ne gidenlerin sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Şahin, testlerde ortalama 100-150 vaka çıktığını kaydetti.

Vakalarda artış var

Gelen turist gruplarında testi pozitif olanların otellerinde izole edildiği bilgisini veren Şahin, “Turizm çalışanlarında virüs yoğun bir şekilde görülmeye başlandı. Onlar da kendi bulundukları otel gruplarının pansiyonlarında izole ediliyorlar. Dolayısıyla bayramla, yaz rehavetiyle, düğün dernekle oluşan temas alanının oluşmasıyla, vakalarda artış var. Yoksa biz Antalya’yı şimdiye kadar çok iyi korumuştuk. Anadoluya nazaran yine iyi konumdayız. Bütün önlemlerin birden kaldırılmasının verdiği etki de var. Vatandaş da yaz döneminde ipleri gevşetti.’’ dedi.



Bu Haber 17.08.2020 - 14:58:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bırcu 24.08.2020 - 01:22

    Temmuz ayına kadar Antalya harikaydı turistler doluşmaya başlayınca vaka sayısı arttı ama hiç bahsedilmiyor bankalar kapatılıyor devlet daireleri kapatılıyor insanlar dışarı çıkmaya korkar oldu ama söylenmiyor turizm etkilenmesin diye. Vaka sayısı artmaya devam ederse Antalya İstanbul gibi değil hangi hastaneye hangi yoğun bakıma sığdıracaklar acaba çok yazık ne zaman turizm sezonu bitecek o zaman diyecekler ki Antalya da vaka sayısı arttı. Çok yazık. Herkes ister ekonomi düzelsin ama ucunda sevdiklerini ve canını yitirmek var.

  • Pinar can 21.08.2020 - 05:38

    Bu kadar turist sadece ateşi varmı diye kontrolle doldurdular bu kadarmi önemsiz insan sağlığı para için bir suru turist geldi halada geliyor saçmalık

  • Mehmet Aksulu 20.08.2020 - 10:58

    Yut dışından ülkemize gelirken test yok.Fakat dönüşte her ülke test istiyor.Bizim vatandaşımız bu kadar mı önemsiz.Bütün hastalık bizim ülkemiz de mi toplanacak yazık çok yazık.

  • İhsan Sencalar 18.08.2020 - 09:45

    Bu duruma geleceği başından beri belli idi ,ama garibani düşünen kim Yeterki Otel sahipleri ve Acente Sahipleri para kazansın . Dolar ve Euro yükseldi ama maaşlar halen daha ayni , marketten aldığımız en ufak bir ürün bile zamlandi ama maaşlar halen Afrika standartlarında . Ama bize mustahak inşallah en fakir Afrika ülkesinden daha fakir oluruzda rahatlariz nasıl olsa ülke de satılacak fabrika kalmadı .

  • Onur 18.08.2020 - 05:26

    Turizmgüncel doğru olanı yapıp, gerçekleri konuşuyor. Günlük değil, geleceği de düşünerek hareket ediyor. Bütün gerçekleri saklayarak milim ilerleyemezsiniz. Gerçekleri duymaya alışkın olmayanlar da, tokat etkisi yapması normal.

  • Sidar yetimler 17.08.2020 - 11:26

    Neden ülkeye giris yapılması için test zorunlulugu yok gurbetçiler dönerken bile sinir geçişlerinde test edildiler anladık ekonomi de bu basit önlem neden düşünülmüyor

  • gurcan saltik 17.08.2020 - 11:23

    Turkiyeye Gelen Turistler hepsi birer birer kontrol halinde geliyor ..Vaka bizim Turkiyeden gelenlerde..Bunu kimse soylemiyor...Bayramda Tatil yerlerini acarlarsa olacagi bu yabancılar tatile tebbirli geliyor...Bir turizim calisani olarak...Antalyada Alanyda hotellerin hepsi kapansin a

  • Erhan 17.08.2020 - 08:32

    Bence Türkiyeyi zor günler bekliyor kimse kurallara uymuyor üstüne üstelik birde otellrr açıldıki orda zaten kimse uymuyor ülkemizin 80 ilinde virüs arttı diye tedbirler alınırken antalyadan tık ses yok neden acaba

  • Metin Unan 17.08.2020 - 07:59

    Antalya Turizm endüstrisinin önemli bir parçası olduğunu düşündüğüm (yanılmışım) Turizm Güncel' in böyle bir haber yapmasını en hafif tabiriyle şaşkınlıkla karşılıyorum !

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.