Antalya'da Intourist karmaşası, şirketten açıklama

Antalya'da Intourist karmaşası, şirketten açıklama

Geçtiğimiz günlerde Anex Tour tarafından satın alınan Intourist'in Antalya'ya gönderdiği bazı müşterilerinin otellere alınmadığı, yapılan çalışmalar sonunda sorunun çözüldüğü belirtilirken, sorunun neden kaynaklandığı da ortaya çıktı. 


TurizmGüncel – Dış Haberler

Intourist'in Antalya'ya gönderdiği müşterilerin aralarında Trendy Lara, MAXX Royal Belek ve Limak otellerinin de bulunduğu bazı tesislere alındığı, turistlerden ödeme istendiği belirtildi. Intourist tarafından yapılan açıklamayla, karmaşanın nedeni de ortaya çıktı.

Bazı oteller misafirleri otele almadı

Rus tur operatörleri Birliği'nin web sitesinde yer alan haberde, Intourist'in konuya ilişkin açıklamasına yer verildi.

Intourist İcra direktörü Sergey Tolchin, Sarpedon'un operasyonlarını durdurmasından dolayı sosyal medya ağlarında panik mesajlarının yayıldığını ve turistlerin aralarında Trendy Lara, MAXX Royal Belek ve Limak'ın da bulunduğu bazı otellere yerleştirilmesinde sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Sosyal medyada dolaşan mesajlar paniğe neden oldu

Otellerin müşterilere eski rezervasyonlarının iptal edildiğini ve ücret ödemeleri gerektiğini söylediğini kaydeden Tolchin, ''Paniğe neden olacak hiçbir şey yok. Bunlar Intourist'in kendi müşterileri. Intourist istikrarlı bir şekilde operasyonlarına devam ediyor, turist alıyor, turist gönderiyor, uçuş programlarının parasını ödüyor. Tanınmış bir hissedara (Anex Grubu) sahip olduğu için, iflas söylentilerinin gerçeklerle hiçbir ilgisi yok.'' ifadelerini kullandı.

Tolchin, açıklamasının devamında şunları söyledi:

‘’Sorun çözüldü’’

''Intourist planladığı şekilde operasyonlarına devam ediyor. Gönderdiğimiz turistlerin yüzde 99'u planlandığı şekilde otellerine yerleştirildi. Evet, bazı otellerin müşterilerimizden para istemesi olayı yaşanmış ancak bu sorunlar çözülmüştür. Bu sorunla karşılaşan ve ödeme yapan misafirlerimizin paraları iade edilecek. Şu anda bütün müşterilerimiz otellerine yerleştirilmiştir.

‘’Karmaşanın nedeni yer hizmetlerinin değişmesi’’

Sorun Türkiye'deki yer hizmeti şirketinin değişmesinden kaynaklandı. Yer hizmeti şirketi ile ilgili güncellemeler söz konusu. Bu nedenle bazı oteller yer yer hizmetleri şirketine aktarılan rezervasyonları görememiştir.

Intourist'in yer hizmetleri şirketi ve onun üzerinden görünen rezervasyonlar güncellenmektedir. Bu nedenle rezervasyonun kimde, ödemenin kimde olduğuna ilişkin bir karmaşa yaşanmıştır. Yeni hissedarla birlikte kaçınılmaz olarak yaşanacak dönüşümler, partnerlerimizle paylaşılacaktır. Şu aşamada tüm sorunları manuel olarak çözdük ve önümüzdeki haftadan itibaren her şey normal seyrinde devam edecek.



Bu Haber 23.11.2019 - 15:27:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • CLASS BEACH HOTEL MARMARİS 23.11.2019 - 03:43

    YAZ SEZONUNDAN SARKAN OTELLERİN ALACAKLARI NE OLACAK?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.