Antalya’da esnafla ortak turizm çağrısı: Şehirdeki değer artırılmalı
Antalya'da esnaf odası derneği turizmde bereketin çarşıya, pazara ve esnafa da yansıması gerektiğini belirterek ortaklık çağrısı yaptı.

Her şey dahil otel sisteminin turizmi otel sınırları içerisine hapsetmemesi gerektiğini söyleyen TESK Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere turizm bereketinin çarşıya, pazara ve esnafa da yansıması için çağrıda bulundu.
Türkiye’de turizmin başkenti olan Antalya’da yaz sezonu hızla devam ederken, “her şey dahil otel” konsepti ile ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere çağrı yaptı. Dere, Antalya’da turistin şehirle, esnafla ve yerel kültürle buluşmasının ekonomik açıdan önemine dikkat çekerken, “Turist şehre inerse esnaf nefes alır.” dedi.
Antalya’nın sadece deniz, kum ve güneş üçlüsünden oluşmadığını dile getiren AESOB Başkanı Dere, “Antalya turizmin başkentidir. Fakat turizmin gerçek bereketi, turist otelden çıkıp şehrin hayatına karıştığında ortaya çıkar. Bir turist Kaleiçi'nde yürüdüğünde, Manavgat'ta çarşıya uğradığında, Alanya’da bir esnaftan alışveriş yaptığında, Kemer’de bir restoranda yemek yediğinde, Konyaaltı'nda taksiye bindiğinde, Muratpaşa'da bir kuaföre, bir hediyelik eşya dükkanına, bir yerel işletmeye uğradığında turizm şehir ekonomisine can verir. Turist otele kapanırsa kazanç da otelin duvarları arasında kalır. Bizim arzumuz memleketimizin bereketinin Antalya esnafına da yansımasıdır.” ifadelerini kullandı.
TURİSTİN ŞEHİRDE BIRAKTIĞI DEĞER ARTIRILMALI
Antalya’da turizmin sadece yatak kapasitesi ile büyümeyeceğini söyleyen Dere, turist sayısını artırmak kadar turistin şehirde bıraktığı değeri de artırmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Turizmin çeşitlenmesinin esnafı güçlendireceğini belirten Dere şunları söyledi: “Türkiye'ye saç ekimi, diş tedavisi, göz operasyonları, fizik tedavi, termal ve tamamlayıcı sağlık uygulamaları için gelen turistler daha uzun süre kalabiliyor, şehirle daha fazla temas kuruyor ve daha yüksek harcama yapabiliyor. Antalya; sağlık altyapısı, doğal güzellikleri, iklimi, yaylaları, denizi, tarihi ve hizmet kalitesiyle bu alanda çok güçlü bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli esnaf ve sanatkarımızla buluşturmak şarttır. Turist hastaneye, kliniğe, otele, restorana, alışverişe ve ulaşıma temas ettiğinde gerçek katma değer oluşur”
ESNAFLA ORTAK TURİZM ÇAĞRISI
Oteller ile esnafların iş birliğini daha da güçlendirecek ortak proje modelleri geliştirilmesi gerektiğini de ifade eden Adlıhan Dere son olarak şu cümleleri kurdu: “Otellerimizde yerel esnafı tanıtan yönlendirme alanları, güvenilir alışveriş rotaları, yöresel ürün stantları, ilçe bazlı deneyim haritaları ve esnafla iş birliği içinde hazırlanacak avantajlı şehir turları hayata geçirilebilir. Antalya'ya gelen misafir, konakladığı tesisin dışına çıktığında güvenle alışveriş yapabileceği, yöresel lezzetleri tadabileceği ve şehrin yerel değerleriyle buluşabileceği bir sistemle karşılaşmalıdır. Ortak kazanç modeliyle hem otelcimiz hem esnafımız hem de Antalya'mız kazanır. Biz Antalya'nın toplam kazancını büyütmek istiyoruz. Otelcimiz kazansın, acentecimiz kazansın, taşımacımız kazansın, restoranlar kazansın, pazarcımız kazansın, kuaförümüz kazansın, mahallemizin esnafı kazansın, yerel üreticilerimiz kazansın. Antalya'ya gelen turist şehrimizin yerel değerlerini de görsün. Çünkü Antalya'mızın gerçek zenginliği yalnızca tesislerinde değil yerel esnafının emeğinde, sokaklarında, çarşılarında, lezzetlerinde ve insanındadır. Turist şehre dokunursa, turizm bereketi herkese ulaşır."
İlgili Haberler

TÜRSAB’dan ‘Dijital Platform Yasa Teklifi geri çekilsin’ çağrısı
TÜRSAB, TBMM’nin gündeminde olan ve Booking, Expedia, Fliggy gibi platformları ilgilendiren “Yabancı Dijital Konaklama Platformları Kanunu Teklifi”nin geri çekilmesi çağrısında bulundu.

İstanbul Havalimanı'nda yeni dönem başlıyor! Süreler daha da kısalacak
İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pisti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile açılacak. Pistin açılması ile birlikte havada kalış ve taksi süreleri daha da kısalacak.

Ayasofya'nın altındaki 9 kilometrelik sır tüneller ziyarete mi açılıyor? Bakan Ersoy açıkladı
Ayasofya'nın altında efsanelere de konu olan 9 kilometrelik sır tünel ağının yapılan restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açılabileceği bildirildi.



%20(2).gif)

