Antalya’da Bakanlığın sahildeki golf sahası projesine karşı bir dava daha

Antalya’da Bakanlığın sahildeki golf sahası projesine karşı bir dava daha

Antalya'da sahil bölgesine Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılmak istenen golf alanı projesinin durdurulması ve iptali için dava açıldı.


Antalya-Manavgat’ta sahil bölgesine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 bin dönümlük alana golf alanı için plan yapıldı.

Cumhuriyet’ten Bülent Ecevit’in haberine göre TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubesi, “Yangın helikopter ve uçak pistinin bulunduğu Manavgat Ulualan orman alanı ve sahili halkındır. Helikopter ve uçak pisti kaldırılarak golf tesisi alanı olarak planlanamaz” diyerek golf sahası planının iptali istemiyle dava açtı. Yargı da golf sahası planına “dur” dedi.

Ancak Bakanlık planda değişiklikler yaparak proje için tekrar harekete geçti. TMMOB bu kez de anayasa, Kıyı Yasası, Planlama ve Şehircilik ilke ve esaslarına, mahkeme kararına ve kamu yararına aykırı olarak onaylanan nazım ve uygulama imar planlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle bir kez daha dava açtı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Bu bir halk davası, yaşadıkları şehre sahip çıkan insanların davası. Ulualan’daki planda ısrar edilmesine anlam veremiyoruz” diye konuştu



Bu Haber 10.05.2023 - 13:34:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.