Antalya yılın ilk iki ayında ne kadar Rus turist ağırladı, mart satışları ne durumda?

Antalya yılın ilk iki ayında ne kadar Rus turist ağırladı, mart satışları ne durumda?
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2019’un ilk iki ayında Antalya’yı ziyaret eden Rus turist sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 68 oranında artış gösterdi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Yılın ilk iki ayında Antalya’yı ziyaret eden Rus turist sayısına dair Rus tur operatörlerinin verilerini paylaşan ATOR, yılın ilk iki ayında Antalya Havalimanı’na iniş yapan Rus turist sayısının geçtiğimiz yıla göre yüzde 68 oranında arttığını açıkladı. ATOR’un paylaştığı verilere göre, ilk iki ayda 292 bin yabancı ziyaretçi ağırlayan Antalya, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 54 oranında artış yakalamış oldu.

ŞUBATTA YÜZDE 80 ARTIŞ

Bu sayının büyük bir kısmını Alman ve Rus ziyaretçiler oluştururken, şubat ayında Antalya’yı ziyaret eden Rus turist sayısının ise önceki yıla göre yüzde 80 oranında arttığı görüldü. Bu yüksek artışa rağmen, ilk iki ayda kenti ziyaret eden Rus turist sayısı Alman seyahatçilerin gerisinde kaldı. Ocak-Şubat aylarında Antalya’yı yüzde 51’lik artışla 73 bin Alman turist ve yüzde 68’lik artışla 68 bin Rus turist ziyaret etmiş odlu.

Düşük sezon olarak adlandırılan bir dönemde gerçekleşen bu ziyaretçi artışının, operatörler tarafından yaz sezonu için oldukça umut verici olarak nitelendirildiği aktarılıyor.

MART SATIŞLARINDA DA ARTIŞ VAR

ATOR tarafından tur operatörlerinin mart ayındaki satışlarına dair paylaşılan veriler ise şu şekilde:

Coral Travel’ın mart ayı satışları geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 34 oranında artış gösterdi. Anex Tour’un bu ayda yakaladığı artış ise yüzde 20 oldu.

TUI Rusya da satışlarda artış olduğunu belirtse de, herhangi bir rakam paylaşılmadı.

ATOR tarafından dün yapılan açıklamada, artan fiyatlar sebebiyle 2019 yılında Türkiye'yi ziyaret eden Rus turist sayısında önemli bir artış olmayabileceği belirtilmişti.


Bu Haber 07.03.2019 - 12:31:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.