'Doğayı bozmadan turizm yapalım' dedi, duble yol ve havaalanı istedi

'Doğayı bozmadan turizm yapalım' dedi, duble yol ve havaalanı istedi

Demre'de düzenlenen turizm panelinde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, hen,z bakir olan bu bölgede butik turizm yapılması gerektiğini söyledi. Doğayı bozmadan turizm yapılması gerektiğine işaret eden Karaloğlu, bölgenin duble yola ve havalimanına ihtiyacı olduğunu ifade etti.


Demre'de düzenlenen 'Turizmin Geleceği' başlıklı panelde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Batı Antalya'yı tünelden Tekirova'ya kadar bir bölge, Tekirova'dan, Eşen Çayı'na kadar olan bölge olarak ikiye ayırmak gerektiğini söyledi.

''İki tarafta da aşırıya kaçıyoruz''

Kemer'in 12 ay turizm yapılan günlere geri dönmesi gerektiğini belirten Vali, Tekirova'dan Eşen Çayına kadar bölgede kitle turizmi değil daha çok butik otel ve pansiyonculuk turizminin yapılması gerektiğini söyledi. Turizm yatırımlarında koruma-kullanma dengesine dikkat çeken Karaloğlu, ''İki tarafta da aşırılığa gidiyoruz.'' dedi. Karaloğlu, “Bölge henüz bakir. Bu bölgede doğayı koruyarak butik turizm yapma şansımız var” diye konuştu.

''Duble yol ve havaalanı ihtiyacı var''

''Doğayı bozmadan koruyarak, tahrip etmeden turizm yapmamız gerekir" diye konuşan Vali Münir Karaloğlu, Kekova'daki batık kenti kontrollü olarak dalışa açacaklarını belirtti. Karaloğlu ayrıca bölgede duble yol ve havalimanı ihtiyacı olduğunu ifade etti.

''Yatırımlarımız devam ediyor''

Adrasan için hazırlanan projelerin tamamlandığını belirten Vali Münir Karaloğlu, “Çıralı için yeni bir proje yapıyoruz. Demre’de yat limanı yarım kaldı. Çevre korumayla ilgili sorunlar var onları çözmeye çalışıyoruz. Demre’de kruvaziyer liman projemiz var bunların tamamlanması lazım. Karayolu ulaşımında da devam eden çok önemli yatırımlarımız var. Bucaktan, Korkuteli’ne, Korkuteli’nden, Elmalı’ya Elmalı’dan, Finike’ye olan duble yol çalışmaları devam ediyor.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 02.07.2019 - 10:20:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.