Antalya, sigortalı çalışan sayısındaki düşüşte Hakkari ile yarışıyor

Antalya, sigortalı çalışan sayısındaki düşüşte Hakkari ile yarışıyor
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, son yayınlanan SGK Nisan Ayı verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çetin, sigortalı çalışan sayısı Türkiye çapında artarken, Antalya'da düşüyor.'' dedi.


Yeni yayımlanan SGK Nisan ayı verilerine göre Antalya’da 2015 yılı Nisan ayına göre sigortalı çalışan sayısının 52 bin kişi azalarak 554 binden 502 bine düştüğünü ifade eden Çetin, aynı dönemde Türkiye genelinde SGK’lı çalışan sayısının %2.8 oranında arttığına dikkat çekti. Çetin, Antalya gibi yüksek düşüş oranının gerçekleştiği diğer ilin ise Hakkari olduğuna dikkat çekti.

Davut Çetin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

''TURİZMDEKİ KRİZ NİSAN VERİLERİNDE BİL GÖRÜLÜYOR''

''Antalya’da bu istihdam düşüşü, beklendiği gibi büyük ölçüde turizm sektöründe yaşadığımız kriz veya büyük sorundan kaynaklanmaktadır. Nitekim, Türkiye genelinde Nisan ayında konaklama sektörü istihdamı bir önceki yıla göre %20’ye yakın bir düşüşle 302 binden 243 bine gerilemiştir.

İki aylık gecikmeyle görebildiğimiz istihdam verisi Nisan ayında, henüz turizm sezonu başlamadan yaşanan etkiyi, Antalya ekonomisinin yaşadığı sorunun boyutunu ve destek taleplerimizin haklılığını ortaya koymaktadır.

KOBİ’LERE FİNANSMAN DESTEĞİ TALEBİ

Dileğimiz, Rusya ve İsrail ile ilişkilerin düzelmesinin turizme hemen güçlü bir biçimde yansımasıdır. Bu konuda atılan adımları ümitle karşılıyor, Avrupa ülkelerine dönük imaj kampanyasının da acilen başlamasını ümit ediyoruz.

Ancak, bu arada Antalya KOBİ’lerine finansman ve istihdam desteklerinin de acilen ele alınması beklentimizi bu vesileyle tekrarlamak istiyorum.'' 


Bu Haber 03.07.2016 - 11:40:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.