Antalya merkezli bir hava yolu daha kuruluyor

Antalya merkezli bir hava yolu daha kuruluyor

Antalya merkezli bir hava yolu şirketinin daha kurulduğu bildirildi.


Ukrayna’da düzenlenen operasyon nedeniyle Rus sivil havacılığına getirilen kısıtlamalar, her yıl milyonlarca turisti Türkiye’ye taşıyan tur operatörleri ile ülkedeki hava yolu şirketlerini zor durumda bırakmıştı. Turizm şirketleri, sorunu aşmanın yolunu Türkiye’de hava yolu şirketi kurmakta buldu.

Geçtiğimiz günlerde kurulan Southwest isimli hava yolu şirketinin ardından Antalya merkezli bir hava yolunun daha faaliyetlere başlayacağı bildirildi. MGA Havacılık isimli hava yolunun, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden ön izini aldığı öğrenildi.

4 uçakla uçuşlara başlayacak

Airporthaber’de yer alan bilgiye göre, kuruluşu kısa sürede tamamlanması beklenen Mavi Gök (MGA Havacılık), ilk etapta iki adet Boeing 737-900 ve iki adet de Boeing 777 ile uçuşlara başlayacak. Şirketin teknik, mühendislik, muhasebe, finans, lojistik ve kalite organizasyonlarının hazır olduğu da aktarıldı.

Uçuş İşletme, kabin hizmetleri, ekip planlama, OCC gibi departmanların istihdamıyla ilgili süreç devam edecek.

Öte yandan şirkete 4 uçaklık filo için deneyimli uçuş ekibi alınacağı, bunun da 50 kadar pilot olarak belirlendiği ifade edildi. Başvuruların olduğu ancak transfer yasağı olduğu için yeterli başvuru alınamadığı öğrenildi. Bu nedenle de yabancı pilot istihdamının söz konusu olabileceği ifade edildi.

İlk etapta Rusya ağırlıklı uçuşlar olacak ama devam sürecinde başka pazarlara da açılmak söz konusu olabilecek.

Şirket yeni değil

Öte yandan Rus turizm haber portalı TourDom'a konuşan bir kaynak, yeni hava yoluna ilişkin bilgilerin şirketin yakında uçuşlara başlayacağı anlamına gelmediğini kaydetti. MGA'nın 2010 yılında kurulmuş bir şirket olduğuna dikkat çeken kaynak, bu şirketin UTair'e, daha sonra da Azur Air'e hizmet verdiğini bildirdi.



Bu Haber 22.04.2022 - 08:43:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.