Antalya Havalimanını 25 yıl boyunca işletecek şirket bellli oldu

Antalya Havalimanını 25 yıl boyunca işletecek şirket bellli oldu
Antalya Havalimanının önümüzdeki 25 yıl boyunca işletilmesine ilişkin ihale DHMİ Genel Müdürlüğünde yapıldı.


Antalya Havalimanını önümüzdeki 25 yıl boyunca işletecek şirketi beİlirlemek amacıyla yaplan ihaleye TAV - Fraport ortaklığı ile Vnukovo-INTEKAR Yapı ortaklığı katıldı. İhaleyi, TAV-Fraport ortaklığı kazandı.

TAV Havalimanları ve Fraport ortaklığı, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve 25 yıllık işletme hakkı için gerçekleştirilen ihalede, 7 milyar 250 milyon euro ile en iyi teklifi verdi.TAV-Fraport ortaklığı, kira bedelinin yüzde 25’ini peşin ödeyecek ve havalimanını 2027 yılından 2051 yılına kadar işletecek.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Bu dönemde Antalya, tarihinin en yüksek yolcu trafiğine ulaştı. Son 2 yılı pandeminin etkisi altında geçirmiş olsak da sahip olduğu doğal ve kültürel zenginliklerle, gelişmiş turizm altyapısıyla Antalya'nın çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyoruz. Bu anlaşmayla havalimanının ihtiyaç duyduğu kapasite artışını gerçekleştirmek üzere en kısa sürede yatırıma başlayacağız.” dedi.

TAV-Fraport ortaklığı, toplamda 765 milyon euro yatırım yaparak havalimanının kapasitesini 80 milyon yolcuya çıkaracak. Dış hatlara hizmet veren 82 bin metrekarelik Terminal 2 genişletilerek 190 bin metrekarelik yeni bir terminal haline getirilecek. 37 bin metrekarelik iç hatlar terminali kapasitesi de iki katına çıkarılarak 78 bin metrekare olacak. 2040 yılında ise 70 bin metrekarelik yeni dış hatlar terminali açılacak. Yaklaşık 1 milyon metrekarelik apron alanı eklenerek park pozisyonu sayısı 106'dan 181'e, terminallerdeki köprü sayısı 20'den 38'e yükseltilecek.



Bu Haber 01.12.2021 - 16:30:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.