Antalya Dedeman, 80 milyon dolara hangi ünlü turizm grubuna satıldı?

Antalya Dedeman, 80 milyon dolara hangi ünlü turizm grubuna satıldı?
Antalya Lara'daki Dedeman Antalya Hotel & Convention Center'ın Barut otelleri tarafından satın alındığı iddia edildi


TurizmGüncel 
 
TurizmGüncel, bir süre önce Antalya'daki otelle ilgili Dedeman Grubu'nun teklifler aldığını duyurmuştu. Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazire Dedeman Çağatay TurizmGüncel'e yaptığı özel açıklamada Antalya Lara'daki Dedeman Antalya Hotel & Convention Center için ciddi teklifler aldıklarını, görüşmeler sonucunda ticari olarak doğru bir noktaya gelinirse otel satabileceklerini söylemişti. 

Turizm Güncel'in edindiği bilgilere göre tesis, Barut otelleri tarafından 80 milyon dolara satın alındı. Tarafların şimdilik bu anlaşmayı gizli tuttukları öne sürülüyor. 

Antalya'nın en güzel, en merkezi yerlerinden birinde bulunan  Dedeman Antalya Hotel & Convention Center'ın arazisi 45 bin metrekare büyüklüğünde ve üzerinde 65 bin metrekarelik inşaat bulunuyor. 45 yıllık bir geçmişi olan otelde, 483 oda ile kongre ve balo salonları da bulunuyor.
 


Bu Haber 16.02.2013 - 10:36:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Stajyer 09.05.2013 - 02:27

    Yaklaşık iki senelik staj hayatımda ve kısa bir dönemde işçi olarak çalışmış olduğum bu otelin satılmasını bir yandan doğru buluyorum bir yandan da koca şirkete yakıştırmıyorum. Çünkü otel artık sadece ismi olduğu için iş yapıyordu hizmet sıfırdı hem de koca bir sıfırdı. Odalar taa 1970 lerin dekorasyonuna sahipti(ilk üç kat hariç). Yani rakiplerinin yanında benim gözümde çok küçük bi pansiyon gibiydi. Şimdi ekmeğini yedim haksızlık yapmak istemiyorum ama görünen köyde kılavuz istemez yani. Satışını doğru bulmama gelirsem sevgili arkadaşlar, Dedeman grubu turizm sektörünün öncülerinden olduğu için artık yaşlanmış ve ölümü yaklaşmış bir insan misali yavaş yavaş çekilmeyi planladı bence iyi de oldu böyle gidip batmaktansa çekilmek daha mantıklı. Alan guruba da hayırlı uğurlu olsun. İnşallah turizm sektörüne ve çalışanlarına da hayırlı olur.

  • FENERLİ 05.03.2013 - 12:47

    MALESEF SONUN BAŞLANGICI OTELLER GİDERSE Kİ ÖYLE DENİLİYOR DEDEMAN MARKASININ ÖMRÜ DÖRT YIL. SONRA TARİH SAHNESİNDEN SİLİNİRLER.BİRLİK OLUP BÜTÜN AİLE TEKRAR GÜÇ BİRLİĞİ YAPARSA DURUMU TERSİNE ÇEVİRMELERİ 56 YILLARINI ALIR.YOKSA ÇOK KÖTÜ İNŞALLAH MURAT DEDEMAN GEMİYİ KURTARMAK İÇİN AİLEYİ TOPARLAYIP YOK OLMAYA KARŞI SAVAŞIR.........YOKSA KREDİ ÇEKİLEN BANKA NE VARSA ELLERİNDEN ALIR.HADİ MURAT BEY DAMARLARINDA KEMAL DEDENİN KANIDAMI YOK SEN BAŞARIRSIN. TAKIMI İYİ KUR YETER........DESTEK GELECEKTİR.

  • Nihat 02.03.2013 - 08:41

    Gorunen o ki artik ok yaydan cikmis. Dedemanlar icin tekerlekler yokus asaga suratle kaymaya baslamis gibi gorunuyor uzaktan. Fren gorevini yapabilecek kimse de yok herhal.  Yakinlarda bir bankadan alinan yukluce kredi de yetmemis mi?  Bu oteller olmadan kredi borclarini umarim odeyebilmeyi basarirlar. Yoksa Dedeman adi 2. ve 3. kusak tarafindan bitirilip, 4. kusaga bile gecemeden yok olur gider. Cok uzucu.

  • FENERLİ 25.02.2013 - 12:24

    yıllarca türk turizmine hizmet etmiş insan yetiştirmiş siyasetten ve yalakalıktak uzakdurmuş misafirin ve işçisinin kıymetini bilmiş ve korumuş bir kurum olan DEDEMAN otellerini satışı çok üzücü kenileri de bunun yanlış olduğunu bir kaç sene içerisinde görecektir.Kimse DEDEMAN ın madencilik yönünü bilmez otel VİTRİNDİR (iyi bir vitrin) inşallah otellerin elden çıkışı sonun başlangıcı olmaz.sahip olduğun otelleri satıp işletmecilik yapacağım derseniz inandırıcı olmaz. sahibi olduğunu işleteme kiralayıp çalıştır mümkün değil.SİZLER ÜLKENİN DEDEMAN TURİZM KÜLTÜRÜSÜNÜZ MARKASISINIZ ankara da ne iş yapıyosunuz dediklerinde DEDEMAN daçalışıyorum deyince oooooooooooo o 45 bin alıyorsundur derler...ses etmeyiz oysa askeri ücretin 100yada150tl üstündeyimdir önemli de değil ÖNEMLİ OLAN BU GÜZEL MARKANIN KEMAL DEDENİN ilk gözağrısı olan buraların satılması gücümüze gidiyor.İNŞALLAH YANILIRIM

  • FENERLİ 21.02.2013 - 05:17

    Rahmetli KEMAL DEDEMAN ın kemikleri sızlıyordur herhalde çok üzüldük umarım doğru değildir ve bir an önce toparlanırlar.Hadi SN. Murat DEDEMAN bu gemiyi kurtaracak olan sensin elini taşın altına sokmalısın sanada bu yakışır. SAYGILARLA.........

  • Hakkı 20.02.2013 - 12:28

    Aile içerisindeki mal varlığı dağılımı 2011 yılında bodrum dedemanın satışı ile başlamıştı. O zamanlarda stratejik bir satış olarak yorumlanmıştı. Ancak Antalya dedeman ile hızlandı, sıradaki kapadokya olabilr.

  • Gökhan 20.02.2013 - 09:18

    otel 45 yıllık değil 24 yıllık alana da, satana da, turizm camiasına da hayırlı uğurlu olsun

  • İlker 18.02.2013 - 05:01

    DEDEMAN ailesi için hayırlı uğurlu olsun. gelişip büyüyen DEDEMAN ailesi otellerinin piyasa ve rakebet koşullarına bağlı olarak normal bir satış süreci diye bakılabilir. ben olsam satmazdım.

  • Nazlı 17.02.2013 - 09:25

    Ankara Dedeman da Antalyadaki otelle birlikte satıldı deniyor. Neler oluyor Dedemanda? Neyse yakında kokusu çıkar elbet

  • hayırlı olsun ama üzüldüm 17.02.2013 - 09:02

    üzüldümmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  • Erdal ÇELİK 17.02.2013 - 04:46

    Yüzlerce yönetici yetiştirmiş. bir o kadar kişiyi ev bark sahibi yapmış bu helal ve gurur tablosu otelin, öz be öz Antalya markası BARUT HOTELS tarafından alınmış ve alınacak olmasını ANTALYA TURİZMİ için çok olumlu buluyorum. insana değer verki kurum da değerli olsun anlayışının ahkim olduğunu bildiğimiz BARUT HOTELS ile, bu otel, şehrin gastronomisi alanındaki gelişimi başta olmak üzere,şehir otelleri arasındaki hizmetleri ve rekabetine çok olumlu katkılar sağlayacağına inanıyor bu satışı destekliyorum.:))) hayırlı olsun.

  • Ayse 16.02.2013 - 07:48

    Dedeman otelini barut otelin aldığı gercekten dogrumu

  • xxx 16.02.2013 - 06:33

    Bene bir barut hotel çalışanı olarak 1 aydır söylenti olarak otelde konuşuluyordu..Dün itibariyle imzaların atıldığını öğrenik barut grubuna hayırlı uğurlu olsun..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.