Antalya bu yıl Almanya’dan ne kadar turist artışı bekliyor?

Antalya bu yıl Almanya’dan ne kadar turist artışı bekliyor?

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, bu yıl Almanya’dan Antalya’ya gelen turist sayısındaki artış beklentilerini açıkladı.


TurizmGüncel

‘’HEMEN HEMEN TÜM PAZARLARDAKİ YAKALADIĞIMIZ BÜYÜMEYİ ALMANYA’DA YAKALAYAMADIK’’

Almanya seyahat pazarında 2016 ve 2017’de kayıplar olduğunu ve bu kayıpların 2018 ile birlike telafi edilmeye başlandığını beliren Erkan Yağcı, ancak 2018’deki yükselişin 2015 rakamlarını yakalamaya yetmediğini söyledi. Yağcı, ‘’Bu sene genel olarak Avrupa özelde ise Almanya’da çok önemli bir yıl olacak. Çünkü hemen hemen tüm pazarlarda gerçekleştirdiğimiz büyümeyi Almanya’da gerçekleştiremedik. Dolayısıyla Almanya’da bu yıl oluşacak rakamlar Antalya’nın 2019 sezonu için son derece önemli.’’ dedi.

‘’YÜZDE 35 BÜYÜME ÖNGÖRÜYORUZ’’

Tur operatörlerinden aldıkları verilere göre erken rezervasyonlarda yüzde 50 civarında bir artışın olduğuna dikkat çeken Yağcı, ‘’Ana kaynak pazarları Rusya ve Almanya olan Antalya için bu sevindirici gelişme. Geçtiğimiz yıl Rusya’da çok iyi bi büyüme kaydettik. Bu sene Almanya’da da 2015 rakamlarına ulaşmamız lazım. Gelen veriler ve sinyaller bu seviyeye ulaşılacağını gösteriyor. Tabi şu anda erken rezervasyonlardan bahsediyoruz. Sezonun geneli açısından büyüme hedefimiz yüzde 35 civarında. ‘’ ifadelerini kullandı.

YÜKSEK SEZONDA YAŞANABİLECEK YATAK SIKINTISI SEZONU UZATARAK AŞILABİLİR’’

Yüksek talep nedeniyle sezonda yatak sıkıntısının oluşup oluşmayacağı şeklindeki soruya ise Yağcı, ‘’Almanya, erken rezervasyon alışkanlığının yüksek olduğu bir pazar. Dolayısıyla böyle bir sorunun olacağını düşünmüyorum. Ancak genel anlamda yüksek sezonda oluşabilecek yatak sıkıntısını, sürekli yeni oteller yaparak değil, mevsimsellikten aşabiliriz. Özellikle ekim-kasım ve nisan-mayıs aylarında talebi canlandırmamız gerekiyor. İlk etapta Antalya’yı en azından 9 ay turizm yapılan bir noktaya taşımak durumundayız.’’ dedi.

‘’ÜÇÜNCÜ ANA PAZAR İNGİLTERE OLACAK’’

Erkan Yağcı, ‘’Antalya kriz sonrası üçüncü bir ana pazar yaratamadı ve yeniden Almanya-Rusya pazarlarına sıkıştı. Kriz dönemi aynı zamanda yeni bir ana pazar yaratmak için de fırsat doğurmuştu. Burada yetersiz mi kalındı?’’ şeklindeki sorumuza ise, ‘’Yetersiz kalındığını düşünmüyorum. Turizm ülkelerinin onlarca kaynak pazarı olmuyor. Örneğin İspanya’nın 3 tane ana pazarı var; İngiltere, Almanya ve Fransa. Türkiye’de ise şu anda Almanya ve Rusya var. Üçüncü bir pazar olarak İngiltere hızla büyüyor.’’ yanıtını verdi.



Bu Haber 09.03.2019 - 14:01:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.