Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı

Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı
53. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı. EXPO Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Tarım Bakanı Faruk Çelik de katıldı.Törende, Fransız oyuncu Audrey Tautou, Yılmaz Gruda ve Feyzi Tuna'ya Onur Ödülü, Emel Sayın'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Kenan Işık'a Yıldırım Önal Anı Ödülü, Altan Karataş ve Toron Karacaoğlu'na Sinema Emek Ödülü verildi.


Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, son bir yılda sinema dünyasında önemli kayıplar yaşandığına dikat çekti. Türel, ''Altın Portakal Film Festivalinde 7 ödül alan Türk sinemasının büyük yıldızı Tarık Akan'ı da kaybettik. Festival kapsamında yazar, senarist Vedat Türkali ve Tarık Akan'a saygı niteliğinde bir kez daha eserlerini izleyiciyle buluşturacağız. Vefatının 10. yılı nedeniyle ustasız usta Atıf Yılmaz'ı da yad edeceğiz. Anacağımız bir başka isim ise 2 yıl önce Antalya'da ağırladığımız Abbas Kiarostami. Ayrıca değerli sanatçımız Sümer Tilmaç'ın adını bu yıldan itibaren festivalle birlikte yaşatacağız. Antalya'da çekilecek sinema filmleri için oluşturulan film destek fonu Sümer Tilmaç ismiyle anılacak. Festivalimizin bir başka bölümü ise 'Hiçbir yerin insanları' başlığıyla mültecilere ayrıldı" şeklinde konuştu.



Menderes Türel ayrıca, Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde 39 ülkeden 149 filmin ilzeyicilerle buluşacağı bilgisini de paylaştı.

ÖDÜL VERİLEN SANATÇILAR

Festival kapsamında verilen ödüller şöyle:

Altan Karataş ve Toron Karacaoğlu: Sinema Emek Ödülü

Kenan Işık: Yıldırım Önal Anı Ödülü

Emel Sayın: Yaşamboyu Başarı Ödülü

Audrey Tautou: Onur Ödülü

Yılmaz Gruda: Onur Ödülü

Feyzi Tuna: Onur Ödülü







Bu Haber 17.10.2016 - 09:49:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.