Anı Tur sessizliğini koruyor, işten atılanlar bekleyişe geçti

Anı Tur sessizliğini koruyor, işten atılanlar bekleyişe geçti
Personelin büyük bölümünün işten çıkarılması, tur iptalleri ve iadelerin yapılmamasıyla gündeme gelen Anı Tur, sessizliğini koruyor.

TurizmGüncel

Anıt Tur tarafından işten çıkarılan çalışanlar şirketin Kozyatağı'ndaki binasının önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Maaşları ve hakları verilmeden işten çıkarıldıklarını belirten Anı Tur çalışanları, akşam telefonla işten çıkarıldıklarına dair bilgilendirildiklerini, sabah iş yerine gittiklerinde ise şahsi eşyalarının çöpe atıldığını gördüklerini ileri sürdü.

Şirket tarafından istifaya zorlandıklarını dile getiren çalışanlar, haklarını alıncaya kadar Anı Tur'un merkezinin önünde ayrılmayacaklarını belirtti.

Sektör Anı Tur'un durumu ile çalkalanırken şirketin sessizliği ise devam ediyor. Telefon ve mesaj yoluyla ulaştığımız şirketin yönetim kurulu başkanı Veli Çilsal, girişimlerimize yanıt vermedi.

Öte taraftan Anı Tur'un ileri tarihli rezervasyonlarına ve iade bekleyen müşteri sayısına ilişkin bir bilgi bulunmuyor. Ulaştığımız TÜRSAB yetkilileri, Veli Çilsal ile yaptıkları görüşmede Çilsal'ın 'sorunun üstesinden geleceğiz' dediğini ifade etti. Konuyla ilgili olarak TÜRSAB'dan da henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Anı Tur'un işten çıkardığı personel ise haklarını alıncaya kadar binanın önünden ayrılmayacaklarını belirtiyor.


Bu Haber 19.09.2018 - 15:14:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • HALİS KORKMAZ 11.10.2018 - 02:59

    TÜRSAB BU KONUDA SESSİZ KALARAK GÜVENİRLİGİNE ZARAR VERMİŞTİR .YÜZLERCE İNSAN MADUR EDİLMİŞTİR,BANKALARDA ANI TUR'UN BU TOKATLAMA OPARASYONUNA ÇANAK TUTMUŞTUR.YAZIK HEM ÇALIŞANLAR HEMDE TUR SATIN ALANLAR MADUR, TÜRSAB İSE SESİZ KALARAK GÜVENİRLİGİNİ YİTİRMİŞTİR.

  • Arif C. 20.09.2018 - 10:08

    İnsanların Tatilleri için otellere göndermek üzere size emanet ettiği paraları alıp, farklı sektör ve yatırımlara amacı dışında kullananlar, yaşanacak herhangi bir sıkıntı için önlemini de almayıp, binlerce kişiye otellerde rezervasyonsuz bırakıp tekrar ödeme yaptırıp, aldığı paraları haftalardır iade etmeyip, üstüne üstü alın terini emeğini yüreğini bu şirkete yatıran kişilerin maaşlarını ödemeyip bu şekilde işten atacaksınız . Eminim ki o topladığınız paralar başka bir şirketinizde, bugün iflas verip yıllar süren emekle ortaya çıkan bu markayı yok edip, tırtıkladığınız paralarla rahat rahat yaşarsınız. Örnekleri çok. Ya Turizim'e, turizmciye, emeğe yüreğe verdiğiniz zarar ne olacak ? yazıklar olsun. İşte hapis cezası tam bu yüzden olmalı sorumlular cezalarını çekmeli ...

  • T.F 19.09.2018 - 04:30

    Yazık değil mi bu insanlara.Hem deli gibi çalıştırıyorsun ,sonrasında da açıklama gereği bile duymadan işten çıkarmaya çalışıp istifaya zorluyorsun.Sonra sektörde kalifiye personel bulamıyoruz diye yakınıyorsun.Bu çocukların bir çoğu yeni mezun,sizin çetrefelli işlerinize akılları ermez belki ama haklarını savunuyorlar helal olsun.İnşallah sizde de biraz allah korkusu vardır da daha önce yediğiniz kul hakları gibi bu çocuklarınkini de yemezsiz.YAZIKLAR OLSUN ANI TUR.....

  • FİLİZ AKOĞLAN 19.09.2018 - 03:40

    AYNI DURUM ANKARA UYGAR TURİZM 'DE 5 AY ÖNCE YAŞANDI ÇALIŞANLAR OLARAK MAĞDURUZ.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.