Angela Merkel aşılama için eylül sonunu işaret etti

Angela Merkel aşılama için eylül sonunu işaret etti

Dünyanın pek çok ülkesinin aşıya ne zaman ulaşabileceği ya da ulaşıp ulaşamayacağı bilinmezken, şu ana kadar üretilen ve bundan sonra üretilecek aşıların büyük bölümünü rezerve eden Avrupa, buna rağmen aşılamada beklenen performansı gösteremiyor. Almanya’nın durumu da diğerlerinden farklı değil. 


Aşı arzında yaşanan sorun, aşıya ulaşmada önceliği elinde bulunduran Avrupa’da da büyük sorun yaratıyor. İngiltere hariç, Avrupa genelinde aşılama oldukça yavaş yürüyor ve mevcut durum eleştirilere neden oluyor. AB’nin lokomotif ülkesi Almanya ise, Başbakan Angela Merkel’in katılımıyla bir ‘’aşı zirvesi’’ düzenledi. Video konferans şeklinde düzenlenen konferansa eyalet başbakanları, ilgili federal bakanlar, aşı üreticisi firmaların temsilcileri ve AB Komisyonu'nun Sağlıktan Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides ile Avrupa Birliği'nin iç pazardan sorumlu komiseri Thierry Breton katıldı.

Merkel eylül sonuna işaret etti

Angela Merkel, aşı tedarikinde yaşanan soruna rağmen yaz sonuna kadar herkese ‘’aşı teklifi’’ sunulmuş olacağını açıkladı. Merkel, "Üçüncü çeyreğin sonuna kadar (eylül sonu) her vatandaşa aşı teklif edebileceğimiz iddiası devam edebilecek" dedi. Merkel, bu taahhüdün Johnson&Johnson ve Curevac'ın geliştirdikleri aşıların onay almaması durumunda da geçerli olduğunu söyledi.

Reuters'in toplantıya katılan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, BionTech'in mali işlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Sierk Poetting, eleştirileri, "Çok daha fazla para üzerine koyarak daha fazla ürün elde edilemezdi. Üretim daha erken ve daha hızlı olarak yapılamazdı" sözleriyle yanıtladı.

Spahn: Haftada 5 milyon kişi aşılarız

Sağlık Bakanı Jens Spahn, Almanya'da kitlesel aşılama kampanyasına geçilmesi halinde haftada 5 milyon kişinin aşılanmasının beklendiğini söyledi. Ancak bunun yeterince aşının temin edilmesiyle mümkün olabileceğini savunan Spahn, yeterli miktarda aşının temin edilmesinden ve gerekli saklama koşullarının sağlanmasından sonra ülke genelindeki 50 bin civarındaki doktor muayenehanesinde aşılama işleminin yapılacağını belirtti. Halen Almanya'da aşılama işlemleri özel olarak oluşturulan aşı merkezlerinde yapılıyor. Şimdiye kadar  ülke genelinde bir günde en fazla 100 bin kadar  kişiye aşı yapılabildi.

Yıl sonuna kadar 322 milyon doz aşı temin edilecek

Sağlık Bakanlığı, içinde bulunduğumuz ilk çeyreğin sonuna kadar değişik üreticilerden 18 milyon 300 bin, ikinci çeyreğin sonunda 77 milyon 100 bin, üçüncü çeyreğinde sonunda ise 126 milyon 600 bin doz aşının tedarek edilmesini bekliyor. Bakanlığın tahminlerine göre yıl sonuna kadar Almanya'da 322 milyon 200 bin doz korona aşısı temin edilmiş olacak.



Bu Haber 02.02.2021 - 16:36:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.