Anex Tour daha iyi para kazanmanın yolunu buldu

Anex Tour daha iyi para kazanmanın yolunu buldu

Anex Tour Genel Müdür Yardımcısı Yana Muromova, şirketin planlamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Anex Tour’un GDS üzerinden ve tarifeli uçuşlarla desteklenen dinamik paket tur yapılanmasına da değinen Muromova, ‘’ Dinamik paket, bizim ve acentelerin para kazanmasına izin veren bir sistem.’’ ifadelerini kullandı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

ATOR bültenine konuşan Anex Tour Genel Müdür Yardımcısı  Yana Muromova, şirketin sezon beklentisine ve gelecek planlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘’Rusya pazarı, nicelik olarak doyum noktasına ulaştı’’

Günümüz ekonomik koşullarında Rusya turizm pazarının nicelik anlamında doyum noktasına ulaştığını belirten Muromova, charter uçuşlarına rağmen uçuş programlamadaki zorluklara dikkat çekerek, ''Geçtiğimiz yıl Türkiye destinasyonunda tur operatörlerinin makul olmayan beklentiler içine girmelerinin bu konudaki en somut örnek.'' dedi.

‘’Pazar payı savaşına girme planımız yok’’

Pazar koşullarından dolayı Anex Tour'un da 'esaslı' bir büyüme beklentisi içinde olmak için bir nedeninin bulunmadığını kaydeden Yana Muromova, ''Pazar doymuş durumda ancak bu yıl majör tur operatörlerinden herhangi birinin iflas etmesini beklemiyoruz. Anex Tour olarak başkalarının pazar payını almak için pazarlama savaşına girmek de planlarımız arasında yok. Bu yıl ürünlerimizde kalite değişimine odaklandık ve toplam hacmimiz yüzde 10'un üzerinde artmayacak.'' ifadelerini kullandı.

‘’Bu yılki saldırımıza GDS saldırısı diyebiliriz’’

Tarifeli uçuşlarla desteklenecek GDS’e (Global Disturbing System - Global Dağıtım Sistemi) odaklandıklarını anlatan Muromova, ''Bu yıl, Hırvatistan hariç, charter uçuşları başlatacağımız yeni bir ülke yok. Ya bir destinasyona olan uçuş sayımızı arttırıyor, ya da o destinasyona başka bölgelerden uçuş başlatıyoruz. Bu nedenle bu yılki planlamalarımıza, 'GDS saldırısı' diyebiliriz.'' diyerek, Anex Tour'un Rusya'da agresif planlama yaptığı suçlamalarına da yanıt verdi.

Dinamik paketlerin toplam satış içindeki payı yüzde 10’a çıktı

GDS üzerinden yaptıkları paket tur satışlarının şimdilik toplam volüm içinde önemli bir yer tutmadığını kaydeden Anex Tour Müdür Yardımcısı, ''Burdaki büyüme terimi daha çok varış yerlerindeki hızlı artışa işaret ediyor. Her ay Anex Tour'un portfolyosuna bir destinasyon daha ekleniyor. GDS üzerinde Paris'ten Hollanda'ya, Disneyland'dan Abhazya'ya kadar paket turla düzenliyoruz. Şu günlerde de Jamaika için hazırlık yapıyoruz.'' şeklinde konuştu. Muromova, ''Bu arada, eğer sadece rezervasyon ve uçuş planlaması yapıyor olsaydık büyümemiz daha hızlı olurdu. Ancak bir tur operatörüyüz ve ürünlerimizden sonuna kadar sorumluyuz. Bu nedenle destinasyondaki yer hizmetleri ile anlaşma yapmak ve turistlere tüm tatilleri boyunca gerekli desteği vermek durumundayız. Şu anda dinamik paket tur satışlarımız toplam satışlarımız yüzde 1'den yüzde 10'a çıktı'' ifadelerini kullandı.

‘’Uçaklarda blok koltuk, otellerde garantili oda almanız gerek yok, para kazanmaya izin veren bir sistem’’

Dinamik paketin Rusya'da yeni trend olduğunu ifade eden Yana Muromova, ''Bu trend tur operatörlerinin de yararına. Bu şekilde personel maliyetlerinden kurtuluyorsunuz ve ürüne daha az yatırım yapıyorsunuz. Uçaklarda blok koltuk veya otellerde garantili oda almanıza ya da depozito ödemenize gerek yok. Her şey isteğe bağlı. Dinamik paket, bizim ve acentelerin para kazanmasına izin veren bir sistem. Bazı ülkeler bize yılda 10 dinamik paket tur yolcusu geliyor. Düzeenli uçuşlarda Türkiye ve Maldivler hızlı büyüyor.'' dedi.

‘’Organize turlar asıl iş alanımız, ondan vazgeçmeyiz’’

GDS üzerinden satılan dinamik paketlerin Anex Tour'un asıl işi olan organize turlardan vazgeçmek anlamına gelmediğine dikkat çeken Yana Muromova, ''Uzun vadede charterlardan vazgeçmeyeceğiz, bu bizim ana işimiz. Ancak 'ucuz' ve 'basit' tur operatörü imajından uzaklaşıyoruz. Anex Tour'da hizmet düzeyi ve çeşitliliği hızla yükseliyor.'' şeklinde konuştu.

Muromova, açıklamalarının devamında şu noktaların altını çizdi:

‘’Tematik turlar için ayrı bir arama motoru geliştirdi’’

''Bu yıl misafirlerimiz için ek servislerimiz var. Önceden tur rezervasyonu yapma, konsiyerj sipariş etme, araba kiralama bunlardan bazıları. Tematik turlarda da çeşitliliği arttırdık. Web sitemizde tematik turlar için ayrıca bir arama motoru ekledik. Şu anda bu arama motoru bile alternatif bir arama motoruna dönüştü. Tematik turların içinde, fitness turları, romantik tatil, etkinlikler, sportif turlar ve wellness turları gibi çok sayıda seçenek var.

Tematik paket turlarda bireysel turlar organize eden acentelerle rekabet etmiyoruz. Öncelikle daha ucuz olacak ve ikincisi bloggerlarla iş birliği yaparak onların kendini tanıtmasına yardımcı edeceğiz.

‘’Artık sektör VIP misafirler için ideal hizmeti sunamıyor’’

Sadece tematik niş turlarda değil, premium turlarda da pozisyonumuzu güçlendireceğiz. Artık pazar VIP misafirler için ideal hizmeti sunamıyor ve biz burada bir fırsat görüyoruz. Bu şekilde tur operatörünün, seyahat acentelerinin ve VIP misafirlerin ihtiyaçları bir noktada dengeleniyor. Tabi bu alanda örnek alınacak bir girişim olmaması bizim açımızdan eksi. Öte yandan da büyük bir artı. Çünkü böyle bir sistemi ilk siz hayata geçiriyorsunuz.''



Bu Haber 03.06.2019 - 15:14:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.