Anayasa Mahkemesi'nden Bakanlıkla ilgili düzenlemeye iptal!

Anayasa Mahkemesi'nden Bakanlıkla ilgili düzenlemeye iptal!
Yüksek Mahkeme, “1 numaralı” Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye’nin tanıtımına yönelik yurtdışında yapılacak mal ve hizmet alımlarında Kültür ve Turizm Bakanı’nın onayı ile yüklenme tutarının tamamına kadar yükleniciye bütçe dışı avans olarak ön ödeme yapılabilmesine” ilişkin fıkrayı iptal etti.

Anayasa Mahkemesi; Cumhurbaşkanlığı ile bakanlıkların teşkilatlarını yeniden düzenleyen 'Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ndeki, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile ilgili 287. maddenin ikinci fıkrasını iptal etti.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre CHP, söz konusu kararnamenin bazı maddelerinin iptali talebiyle dava açmıştı. Yüksek Mahkeme, dün yaptığı inceleme sonucunda iptal taleplerinin biri hariç tamamını reddetti. Karar oy çokluğu ile alındı.

Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla iptal edilen madde şöyle:

“Türkiye’nin tanıtımına yönelik yurtdışında yapılacak mal ve hizmet alımlarında alım yapılacak olan ülkedeki piyasa şartlarının gerektirmesi ve önemli fiyat avantajı sağlanması halinde, sözleşmesinde belirtilerek, Kültür ve Turizm Bakanı’nın onayı ile yüklenme tutarının tamamına kadar yükleniciye bütçe dışı avans olarak ön ödeme yapılabilir. Bakan onayında teminat alınıp alınmayacağı ayrıca belirtilir. Ön ödemeye ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelik ile belirlenir.”



Bu Haber 24.01.2020 - 08:12:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.