Altı büyük otel zincirine seks ticareti ve alıkoyma davası

Altı büyük otel zincirine seks ticareti ve alıkoyma davası

ABD'de bir kadın, dünyanın önde gelen 6 otel zincirine seks ticareti ve alıkoyma davası açtı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

ABD'de A.B. isimli bir kadın seks ticareti, tecavüz ve alıkoyma iddialarıyla Hilton Worldwide Holdings, Wyndham Hotels & Resorts, Marriott International, Choice Hotels, Extended Stay America ve Red Lion Hotels'e dava açtı.

Fiziksel istismar, sözlü istismar, alıkoyma...

Mağdur olduğunu iddia eden kadın, 2012-2013 yılları arasında Oregon ve Washington'daki otellerde fiziksel istismar, sözlü istismar, sömürü, psikolojik işkence ve alıkoyma olaylarının tekraren yaşandığını söyledi.

Oteller kendi ticaretleri için olaylara göz yumdu

Seks ticaretinin konusu olan kadınlarla ilgili olarak otellerin, kendi ticaretleri için olayları görmezden geldiği belirtilen dava dilekçesinde, olaya müdahale etmedikleri için kolaylaştırıcı bir tol üstlendikleri ileri sürüldü.

10 milyon dolarlık dava açtı

Söz konusu olayların Vancouver'daki Days Inn, Choice Hotel Extended Stay America, Salem'deki Red Lion, Portland Havalimanı'ndaki Residence Inn ve Portland'daki DoubleTree by Hilton'da gerçekleştiğini ileri süren kadın, bu otellere 10 milyon dolarlık dava açtı.

Hilton ve Wyndham’dan açıklama

Şu ana kadar otellerde hiçbirisinin iddiaları yalanlamadığı, Hilton ve Wyndham'ın birer açıklama yaptığı belirtildi. Hilton'un açıklamasında, ''Hilton, cinsel taciz de dahil, her türlü insan kaçakçılığını kınıyor. Bireyleri, her türlü istismardan korumaya tamamen bağlıyız.'' denirken, Wyndham'ın açıklamasında ise, ''İnsan kaçakçılığını kınayan politikamızı, ekip üyelerimizi insan kaçakçılığına kaçakçılığına karşı eğiterek ve bu tip vakaları ihbar ederek geliştirdik.'' ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 12.12.2019 - 13:01:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.