Alpay Antmen: Turistlere kısıtlama uygulanmadığı için vakalar arttı

Alpay Antmen: Turistlere kısıtlama uygulanmadığı için vakalar arttı
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, turistlere kısıtlama uygulanmadığı için vakaların bu kadar arttığını ileri sürdü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Antmen, ‘’ 10 aydır turistlere neden PCR testi yapılmadı?’’ dedi.

Türkiye’ye girişlerde PCR testinin kısa süre önce önce zorunlu hale getirimesini TBMM gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 30 Aralık 2020 tarihine kadar yurt dışından gelen yolculardan neden PCR testi istenmediğini ve bu şekilde ülkeye kaç koronavirüs hastası turistin geldiğini sordu.

‘’Turistlere kısıtlama uygulanmadığı için vaka sayısı arttı’’

Antmen, Türkiye’de koronavirüs önlemleri kapsamında ülkeye giriş yapacak yolculardan PCR testi istenmesi uygulamasına virüsün Türkiye’de görülmesinden yaklaşık on ay sonra başlandığını ve yurtiçinde çok sayıda kısıtlamaya gidilirken, turistlerin bu kısıtlamalardan muaf tutulduğunu belirtti.

Turistlere herhangi bir kısıtlama uygulanmamasının vaka artışına yol açtığını ileri süren Antmen, ‘’Kısıtlama günlerinde vatandaşlar evlerine kapanmak zorunda bırakılırken Türkiye'de sokakların turistlere ve Suriyeli sığınmacılara kaldığı görüntüler tepkilere neden olmuştur” dedi.

‘’Türkiye 10 ay sonra PCR şartı getirdi’’

Türkiye'nin pandeminin başlamasından 10 ay sonra yurt dışından gelenlere PCR testi zorunluluğu getirdiğini hatırlatan Antmen, Türkiye'de son 3 ayda artan vakalara ve ölümlere rağmen söz konusu uygulamanın pandemi sürecinde uygulanmaması yaşanan vaka ve ölüm sayılarının artmasına neden olmuştur” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorular

Antmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

*Yaşanan bunca ölüme ve artan vakaya rağmen 10 ay boyunca turistlere neden PCR testi uygulama zorunluluğu getirilmemiştir?

*Yurt dışı uçuşlarda PCR testi zorunluluğu olmadığı için kaç kişi Covid-19 virüsü kapmış kaç kişi bu nedenle vefat etmiştir?

*Bu şekilde giriş yapıp Türkiye’de Covid-19 virüsü taşıdığı anlaşılan kaç turist tespit edilmiştir? Bu kişiler virüsü kaç kişiye bulaştırmıştır? Temaslı oldukları tespit edilen kişi sayısı nedir? Bunlar için ne tür tedbirler alınmıştır? Bu kişilere karantina uygulanmış mıdır?

*10 Mart 2020 tarihinden; 30 Aralık 2020 tarihine kadar geçen sürede Türkiye’ye gelen turist sayısı nedir? Bu turistlerden kaçı Covid-19 nedeniyle hastanelere başvuruda bulunmuştur? Bunlardan kaçı hayatını kaybetmiştir?



Bu Haber 02.01.2021 - 08:55:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.