Almaya'da tur operatörleri için yeni dönem, hedef 750 milyon euro

Almaya'da tur operatörleri için yeni dönem, hedef 750 milyon euro
Almanya'da tur operatörü iflaslarında müşterinin korunması için yeni bir fon oluşturuluyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Her tur operatörü iflasına binlerce insanın mağdur olduğu Almanya'da, tur operatörü iflası durumunda müşteriyi koruyacak bir fon oluşturuluyor.

Adalet Bakanlığı ile seyahat konsorsiyumu anlaştı

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre Alman tüketiciler, seyahat endüstrisinin kendisi tarafından yönetilecek bir fonla tur operatörü iflaslarına karşı korunacak. Adalet Bakanlığı, 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak fonun yönetimi için turizm endüstrisinin derneklerinden oluşan konsorsiyum ile anlaştı.

Fonda bulunan dernekler

Yeni Alman Seyahat Koruma Fonu - Deutscher Reisesicherungsfonds (DRSF); Alman Seyahat Endüstrisi Birliği (DRV, %78 hisse), otobüs işletmecileri derneği RDA (%10), üç küçük dernek, Forum anders reisen (FAR), Verband İnternet Reisevertrieb (VIR) ve ASR'den oluşuyor ve diğer derneklerin katılımına da açık.

Hedef 2027’ye kadar 750 milyon euro sermaye

Yıllık cirosu 10 milyon euro ve daha fazla olan tur operatörleri, 2027 yılına kadar 750 milyon euroluk sermaye oluşturmayı hedefleyen yeni fona finansal katkı sağlamakla yükümlü olacak. Küçük işletmeler ise sigorta poliçeleri ve bankalar aracılığıyla kendini korumaya devam edecek.

Fonun görevi, tur operatörlerine iflas koruması sağlamak ve ve operatörün iflası durumunda müşterilerin iptal edilen tatillerinin parasını geri ödemek olacak. Tek amacı tüketiciyi korumak olan fon, aynı zamanda iflas eden tur operatörlerinin yurt dışında mahsur kalan yolcularını ülkeye getirecek.

11 kişilik danışma kurulu

Alman Adalet Bakanlığı tarafından denetlenecek olan DRSF'de, devlet ve tüketici çıkarlarını korumak üzere fon yönetimine tavsiyelerde bulunan 11 kişilik bir danışma kurulu olacak.

Cirosu 10 milyon euroyu geçen 150 tur operatörü var

DRSF Genel Müdürü Andreas Gent, Almanya'da cirosu 10 milyon euronun üzerinde olan 150 civarında tur operatörünün bulunduğunu açıkladı. Gent ayrıca, 150 civarında küçük tur operatörünün de fona katılacağını tahmin ettiğini söyledi.



Bu Haber 02.09.2021 - 17:07:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.