Almanya'nın yeni seyahat kuralları aileleri vurdu

Almanya'nın yeni seyahat kuralları aileleri vurdu
Almanya'nın hayata geçirdiği yeni seyahat kurallarının en çok çocuklu aileleri etkileyeceği belirtildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın 1 Ağustos'ta yürürlüğe aldığı yeni korona kuralları en çok çocuklu aileleri etkileyecek. Yeni düzenlemeye göre aşı olduğunu veya bağışıklık kazandığını ispatlayamayan 12 yaşından büyük tüm yolcular, geldikleri ülkeye bakılmaksızın hem PCR testi verecek hem de büyük ihtimalle de karantinaya girecek.

Yüksek insidans bölgesinden gelenler karantinaya girecek

Ek olarak, yüksek insidans bölgesinden gelen aşısız veya iyileşmiş yolcular hem negatif PCR testi verecek hem de 10 gün karantinada kalacak. Karantina süresi, beşinci günde yapılacak testin negatif çıkması durumunda 5 günde sonlanabilecek. 12 yaşından büyük yolcular da 5 gün karantinada kalacak.

Öte yandan, virüs varyant bölgelerinden Almanya'ya gelen yolcular, aşılanmış veya bağışıklık kazanmış dahi olsa 14 gün izole olmak zorunda.

Yeni kurallar yıl sonuna kadar Almanya'ya havadan, karadan ve denizden tüm girişleri kapsayacak. Kural daha önece sadece hava yolu yolcularını kapsıyordu.

Federal Polis, gezginlerin kurallara büyük oranda uyduğunu, kontrol edilen 155 bin yolcudan sadece 616'sının belge sunmadığını açıkladı.

Aileler için karantina mı?

Alman Seyahat Birliği (DRV) ise, yönetmelikteki 'yüksek riskli alanlar' tanımının net olmadığı eleştirisinde bulundu. DRV, "Bu durum çocuklu aileler için bir dezavantaj. Aileler genellikle aşılı ancak 12 yaş üstü çocuklar için onaylanmış bir aşı yok." dedi.



Bu Haber 05.08.2021 - 13:59:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.