Almanya'nın uygulayacağı yeni seyahat politikasının detayları

Almanya'nın uygulayacağı yeni seyahat politikasının detayları
AB dışındaki 160 ülkeye dönük seyahat uyarısını 30 Eylül'e kadar uzatan Almanya, 1 Ekim'den itibaren yeni bir sisteme geçiyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa Birliği dışındaki 160 ülkeye dönük seyahat uyarısını 30 Eylül'e kadar uzatan Almanya, 1 Ekim'den itibaren her ülke için farklılaştırılmış seyahat uyarıları ve tavsiyeleri yayınlamaya başlayacak.

‘’Lokal bazlı seyahat uyarıları yapın’’

Seyahat endüstrisinin toparlanmasına yardımcı olacağı belirtilen yeni uygulama, seyahat uyarılarının ülkelere göre farklılaşması için uzun süredir kampanya yürüten Alman seyahat endüstrisi tarafından büyük ölçüde memnuniyetle karşılanırken, ''Tüm ülkeleri kapsayan seyahat uyarıları yerine, ülkeler için lokal bazlı seyahat uyarıları yapın.'' talebinde ısrarcı.

Üç katmanlı seyahat uyarı sistemi

Almanya Federal Hükümeti, AB dışındaki 160 ülke için seyahat uyarısını 30 Eylül'e kadar uzattıktan sonra, tamamen kaldırmaya kara verdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Ekim'den itibaren seyahat uyarılarında 3 aşamalı bir sisteme geçecek. Trafik lambası şeklinde sembolize edilecek sisteme göre yeşil 'devam', turuncu 'bekle', kırmızı ise 'dur' anlamına gelecek.

Üç katmanlı seyahat politikası

Berlin'in 'zorunlu olmayan seyahatlerden kaçının' uyarısında bulunduğu ülkeler kırmızı grupta yer almaya devam edecek. Buna ek olarak, turuncu listede yer alan ülkelere giriş kısıtlı olacak ve bu ülkelerden dönenler için karantina kuralı uygulanacak. Yeşil listede yer alan ülkelere ise herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak ve hükümet. bu ülkelerden dönenlere ''dikkatli olun'' diyecek.

DRV: Doğru yönde atılmış ürkek bir adım

Almanya'nın 1 Ekim'den uygulayacağı yeni seyahat kurallarına seyahat sektöründen farklı yorumlar geldi. Alman Seyahat Birliği-DRV, kararın ''doğru yönde atılmış ürkek bir adım'' olduğunu belirtti. DRV, Alman halkının ve iş insanlarının tekrar ne zaman düzenli olarak seyahat edebileceğinin hala belirsiz olduğunu kaydetti.

‘’Kriterleri aşan bölgeler riskli ilan edilmeli, diğer bölgeler değil’’

Düzenlemenin pratikte seyahatçiler ve seyahat şirketleri için çok az değişiklik getirdiğini ifade eden DRV Başkanı Norbert Fiebig, hükümetin ülkelere, bölgelere, şehirlere hatta kasaba ve köylere yakından bakması gerektiğini söyledi. Fiebig, ''Robert Koch Enstitüsü, sadece kriterleri aşan yerleri risk bölgesi ilan etmeli, diğer yerleri muaf tutmalıdır.'' dedi.

Deniz Uğur: Gecikmiş güzel bir karar

Bentour CEO'su Deniz Uğur, ''Bu güzel ama çok gecikmiş bir karar. Şimdi kontrollü ve sorumlu bir seyahat inşa etme zamanı. Hızlı testler ve önlemler, eğlenceli ve dinlendirici bir tatilin tadını çıkarmayı engellememelidir.'' dedi.



Bu Haber 10.09.2020 - 12:48:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahmet Doığan 23.09.2020 - 12:49

    Almanya 160 ülkeye seyahat yasağını kaldıracak, peki bu 160 ülke özellikle Türkiye'ye "turistik vize" verecek mi? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.