Almanya'nın seyahat güncellemesinde dikkat çeken detay

Almanya'nın seyahat güncellemesinde dikkat çeken detay
Almanya Federal Hükümeti, AB dışındaki 160 ülke için seyahat uyarısını 30 Eylül'e kadar uzattı. 30 Eylül'den sonra ise farklı bir modele geçiyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya Federal Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığı, AB dışındaki 160 ülkeyi kapsayan seyahat uyarısını 30 Eylül'e kadar uzattı. Turizm sektörünü yakında ilgilendiren bir karar alan Almanya, 1 Ekim'den itibaren ülkeler için farklılaştırılmış seyahat ve güvenlik bilgileri yayınlayacak.

1 Ekimde farklılaştırılmış seyahat uyarıları modeline geçilecek

Kabinenin aldığı karara göre, vaka sayısı 100 binde 50'yi geçen ülkeler Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından deklare edilecek ve Dışişleri Bakanlığı bu ülkeler için otomatik olarak seyahat uyarısı yayınlayacak. 1 Ekim'den itibaren ülkeler sınıflandırılacak ve 'korona risk bölgesi' olarak sınıflandırılan ülke ve bölgelere dönük seyahat uyarıları yayınlanacak.

Almanya pek çok AB ülkesine seyahat uyarısı yaptı

17 Mart'ta dünya çapında seyahat uyarısı yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, haziran ayında 30 AB ve Schengen ülkesini uyarının dışında tutmuştu. Ancak gelinen noktada Almanya; İspanya, Belçika, Fransa, Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya için seyahat uyarısı yapmış durumda.

Her ülke tek tek ele alınacak

NOT: Almanya'nın 1 Ekim'den itibaren uygulamaya başlayacağı yeni seyahat uyarısı yöntemi, AB ülkelerini muaf tutan seyahat politikasının da çökmesi anlamına geliyor. Bundan böyle ülkeler ve bölgeler tek tek ele alınacak ve seyahat uyarısı/tavsiyesi, o ülkelerin koronavirüs salgınındaki durumuna göre değişiklik gösterecek.



Bu Haber 09.09.2020 - 16:54:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.