Almanya’dan Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına uyarı
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncelledi. Açıklamada, keyfi gözaltı, çıkış yasağı ve ülkeye girişin reddedilmesi risklerine dikkat çekildi.

Turizm Güncel – Dış Haberler
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını güncelledi. Bakanlık, Türkiye’de keyfi gözaltılar, yurt dışına çıkış yasakları ve ülkeye girişlerin reddedilmesi gibi uygulamalara karşı Alman vatandaşlarını uyardı.
Yapılan açıklamada, söz konusu risklerin yalnızca sabıkası bulunan kişilerle sınırlı olmadığı vurgulanarak, herhangi bir adli kaydı bulunmayan Alman vatandaşlarının da bu uygulamalardan etkilenebileceği belirtildi. Bazı vakaların, geçmişe dayanan suçlamalar ya da hükümet karşıtı görüşler nedeniyle gündeme geldiği, bu görüşlerin sosyal medya paylaşımları üzerinden dahi değerlendirilebildiği ifade edildi.
Bakanlık, özellikle Türkiye kökenli Alman vatandaşları ile çifte vatandaşlığı bulunan kişilerin daha yüksek risk altında olduğuna dikkat çekti. Bu kişilerin Türkiye’ye girişte gözaltına alınabildiği, haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulabildiği ya da ülkeye girişlerinin engellenebildiği kaydedildi.
Güncellenen seyahat uyarısında, Almanya vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat öncesinde hukuki durumlarını dikkatle değerlendirmeleri, siyasi içerikli açıklama ve paylaşımlar konusunda temkinli olmaları ve olası bir gözaltı durumunda Alman diplomatik temsilcilikleriyle iletişime geçmeleri tavsiye edildi.
İlgili Haberler

Coral'dan turizmi 4 mevsime yayma hedefi: Hem istihdam desteklenecek hem ekonomiye katkı sağlanacak
Coral Group Hotels; Marvida, Seves Seas ve Xanadu markaları altında sunduğu konaklama deneyimini yaz aylarının ötesine taşıyarak 4 mevsime yaymayı hedefliyor.

Pegasus Smartwings'i resmen satın aldı: 142 milyon euro ödedi
Pegasus Hava Yolları’nın Çekya merkezli Smartwings Grubu’nu satın alma süreci tamamlandı. Şirketten konuyla ilgili açıklama geldi.

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.
Yorumlar (4)
Bir gün tüm Avrupa güvenli Türk topraklarına gelmek için can
Bir gün tüm Avrupa güvenli Türk topraklarına gelmek için can atacak. Uzak değil yakın gelecekte.
Hayret
Şaşırdım Almanya bu kanıya nereden vardı anlayamadım. Sanırsın gazeteciler tutuklanıyor, belediye başkanları tutuklanıyor, on yıl önceki sosyal medya paylaşımından dolayı insanlar tutuklanıyor. Hayret, anayasa mahkemesi ve AİHM karalarına harfiyen uyuluyor. Bu Almanya yı anlamak mümkün değil.
Turuzim
Alman bakan doğru söylemiş bizde keyfi uygulama çok daha önceki gün kıytırık gece bekçisi adam döver oldu bu ulkede
Almanya, sen evvela Türkiye ve Türk düşmanlığından vaz geç.
Almanya, sen evvela Türkiye ve Türk düşmanlığından vaz geç. Gerisi teffertuğat.



%20(2).gif)

