Almanya'dan 5 aşamalı 'kontrollü normalleşme' planı

Almanya'dan 5 aşamalı 'kontrollü normalleşme' planı
Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının 9 saatlik toplantısında, 'kontrollü normalleşme' çıktı.

Almanya'da koronavirüs kısıtlamalarından aşamalı olarak çıkmayı öngören plan, Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının yaptığı toplantıda kabul edildi. Toplantıda kararlaştırılan beş aşamalı plan, 14 günlük zaman dilimlerinde vaka sayısındaki gidişata göre açılma önlemleri öngörüyor. Bir bölgede açılma önlemlerinin vaka sayısında artışa yol açması durumunda "el freni" çekilecek ve tüm gevşetme önlemleri geri alınacak.

Perakendeciler açılacak

DW Türkçe'de planın detaylarına ilişkin yer alan haberde, yedi günlük zaman diliminde 100 bin nüfusa düşen vaka sayısının 50'nin altında olduğu bölgelerde perakendeciler Pazartesi gününden itibaren yeniden kepenk açabilecek. Vaka sayısının 50 ile 100 arasında seyrettiği bölgelerde müşteriler sadece önceden randevu alarak mağazalara gidebilecek.

Negatif test sonucu

Vaka sayısında artış kaydedilmemesi durumunda 22 Mart'tan itibaren restoranların açık bölümleri, tiyatro ve sinema gibi kültürel faaliyetler ve belli koşullara bağlı olarak spor faaliyetleri de başlayabilecek. Vaka sayısının 50 ile 100 arasında olduğu bölgelerde bu faaliyetlerden yararlanmak sadece negatif test sonucu ibraz edilmesi durumunda mümkün olabilecek.

50 kişiye kadar etkinlik düzenlenebilecek

5 Nisan'dan itibaren vaka sayısının yedi günlük dilimde 100 bin nüfus başına 50'nin altında olduğu bölgelerde açık alanlarda 50 kişiye kadar etkinliklere izin verilecek.

Merkel'den "temkinli iyimserlik" mesajı

Başbakan Angela Merkel, Almanya'nın son aylarda büyük kazanımlar elde ettiğini ve salgında yeni bir aşamada bulunduğunu belirterek bu yıl aşı kampanyaları ve sayıları artan testler sayesinde geçen yıla göre daha farklı bir tabloyla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Koronavirüs mutantları nedeniyle vaka sayılarının hala yüksek olduğuna işaret eden Merkel, Avrupa'da "dramatik bir üçüncü dalga"nın pek çok örneğinin görüldüğü, bu tehlikenin Almanya için de geçerli olduğu uyarısı yaptı.

Aşı dozlarının en hızlı şekilde insanlara ulaştırılmasını hedeflediklerini kaydeden Merkel, bu amaç doğrultusunda doktor muayenehaneleri ile aile hekimlerinin de Mart ayı sonu ve Nisan başından itibaren aşılamalara başlayacağını bildirdi.

Haftada bir ücretsiz korona testi

Merkel, önümüzdeki haftadan itibaren vatandaş başına haftada bir koronavirüs testinin ücretsiz olarak sunulacağını, hızlı testlerin masraflarını federal hükümetin karşılayacağını açıkladı.

Vaka sayısına bağlı olarak bir araya gelinecek

Pazartesi gününden itibaren iki hane halkından beş kişinin yeniden bir araya gelebileceğini söyleyen Merkel, yeni vaka sayısının 100 bin nüfusa 35 kişi olduğu bölgelerde üç hane halkından azami on kişinin bir araya gelebileceğini bildirdi. Mevcut kurallara göre iki haneden sadece birer kişi bir araya gelebiliyor.

Almanya_Vaka_Sayıları



Bu Haber 04.03.2021 - 10:30:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.