Almanya’daki tatil satışlarında Ukrayna krizinin etkisi hissediliyor mu?

Almanya’daki tatil satışlarında Ukrayna krizinin etkisi hissediliyor mu?

Danışmanlık şirketi Fried & Partner tarafından fvw için hazırlanan satış iklim endeksine göre Rusya-Ukrayna savaşı, seyahat satışlarında henüz etkili olmadı.


TurizmGüncel - Dış Haberler
Fried & Partner danışmanlığı tarafından belirlenen fvw|TravelTalk'ın satış iklim endeksinde Ukrayna’da 3 haftadır devam eden savaşın seyahat acentelerindeki mevcut işler üzerinde henüz bir etkisi olmadığı gözlendi.

Şu anda, seyahat acentelerinin yüzde 35,8'i seyahat hizmetleri satışındaki mevcut durumu iyi olarak tanımlıyor. Şubat ayında yüzde 50 olan ‘satışlar tatmin edici düzeyde’ diyen acentelerin oranı martta yüzde 46,2 ye geriledi. Öte yandan şubatta yüzde 23 ‘satışlar kötü’ diyen acentelerin oranı martta yüzde 17,9’a geriledi.

Gelecek beklentileri Şubat ayındaki kadar parlak değil

Ancak geleceğe dönük öngörüler söz konusu olduğunda acenteler şubat ayındaki kadar kendinden emin değil. Şubat ayında yüzde 79 olan ‘Seyahat talebenin artacağını’ belirtenlerin oranı mart ayında yüzde 69,4 e geriledi.

Önümüzdeki altı ay içinde işlerin istikrarlı kalmasını bekleyen acentelerin oranı şubat ayında yüzde 18,1 iken mart ayında yüzde 20’ye çıktı. Öte yandan ‘düşecek’ diyenlerin oranı da yüzde 2,9’dan yüzde 10,2’ye yükseldi.

Seyahat acentelerinin gelir beklentisinde de bir miktar düşüş kaydedildi. Buna göre, şubat ayında yüzde 63,9 olan ‘gelirler artar’ diyenlerin oranı mart ayında yüzde 61,1’e geriledi.

Genel endeks rekor seviyeye ulaştı

Bununla birlikte, satışlardaki mevcut genel olumlu hava değişmedi. Fried & Partner'ın endeksi şu anda Şubat ayından daha iyi ve Ocak 2016'dan bu yana en iyi değer olan 131.6 puana ulaştı. Ancak beklentiler için değer 147'den 133,7 puana düştü.



Bu Haber 18.03.2022 - 11:26:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Antalya'da Kiralık Araç Fiyatlarındaki Artış

    Antalya'da 2022 Yaz Araç Kiralama Fİyatları 18.03.2022 - 12:40

    2022 Yılı yaz donemınde bır cok kurumsal fırmaların web sıtelerıne baktıgımızda ve kıralık aracların ıcıne dahıl oldugu broker sıtelerıne baktıgımızda suan gunluk 6 ıle 12 euro olan kıralık arac fıyatları Temmuz Agustos Aylarında 45 Euro mınımum rakam olarak karsımıza cıkıyor. Yaz donemınde kıralık arac fıyatlarında yıne patlama olacak. FIyat artısları normal mı evet normal. Arac gırdı alıs malıyetlerı yuzde 100 arttı, arac bakım malıyetlerı yuzde 200 arttı. euro nun degerlenmesı yıne bu artıslar yakalayamadı. bu sene yaz donemınde Antalya da kıralık arac fıyatları 40 50 euro arasında gezecek. Yerlı turıstler BAyram donemlerınde kıralık arac bulamayacak ve onlarda 10 gun ıcın 5000 6000 veremem dıyıp 2. el araca yonelecek. NIsandan ıtıbaren arac fıyatları tekrar yukselmeye baslar bılgınız olsun

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.