Almanya'daki seyahat kaosuna karşı 'önlem alın' çağrısı

Almanya'daki seyahat kaosuna karşı 'önlem alın' çağrısı

Alman Seyahat Acenteleri Derneği (VUSR), yaklaşan yaz tatilleri öncesinde havalimanlarında devam eden kaosa karşı hükümeti önlem almaya davet etti. BDL ise, havalimanlarındaki personel eksikliğinin giderilmesi için Türkiye gibi üçüncü ülkelerden özel izinle işçi çalıştırılması için mevzuatın gevşetilmesini istedi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'da yaz tatilleri yaklaşırken, havalimanlarında yaşanan kaos ve aksamalar turizmcileri tedirgin ediyor. VUSR hızla önlem alınması için Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser'e çağrı yaptı.

VUSR Başkanı Marija Linnhoff, yaz tatillerine kısa süre süre kala, hava yollarında ve havalimanlarında yaşanan kaosun önlenmesi ve daha ileri hasarların önüne geçilmesi için öneriler sunulmasını istedi.

Tehdit oluşturuyor

Mevcut durumun seyahatçiler, turizm endüstrisi ve bunların da ötesinde turizmin başarılı bir şekilde yeniden başlaması bağlamında tehdit oluşturduğunu kaydeden Marija Linnhoff, "Politikacılar ve vergi mükellefleri sayesinde pandemiyi atlattık. Ancak gelinen noktada, son iki yılda bazı üst düzey yöneticilerin ne kadar sorumsuz davrandığını acı bir şekilde fark etmiş olduk. Yaşanan sorunların pandemiden değil sektörün bazı bölümlerinin kendi yetersizliğinden kaynaklandığını ifade etti.

“Yüz binlerce yolcunun havalimanlarında mahsur kalmaması için...”

Havalimanlarındaki güvenlik kontrollerinin yaşanan sıkışma noktalarından biri olduğuna işaret eden Linnhoff, "Bakan Nancy Faeser, yaklaşan yaz tatilleri öncesinde yüz binlerce yolcunun havalimanlarında mahsur kalmasını önlemek için konuya hızla müdahale etmeli." dedi.

“Personel alımı ile ilgili prosedürleri gevşetin”

Sadece VUSR Başkanı Linnhoff değil FDP'nin parlamento grubu lideri Christian Dürr de İçişleri Bakanına havalimanlarındaki güvenlik kontrollerini hızlandırmak için daha fazla federal polis getirimesi ve yer hizmeti sağlayıcılarının personel alımı ile ilgili prosedürlerin gevşetilmesi (belirli süreli sözleşmelerle işe personel alınması gibi) yönünde çağrıda bulundu.

“Gerekiyorsa Federal Devlet personeli kullanılsın”

Alman Havacılık Endüstrisi Birliği (BDL), prensipte havalimanlarındaki güvenlikten federal polisin sorumlu olduğunu, ancak bazı durumlarda güvenliği eyalet polislerinin de sağlayabildiğine dikkat çekti. BDL'nin açıklamasında, "Hizmet sağlayıcılar kontrolleri talep edilen kalite ve verimlilikte yapmıyorsa, emniyet güçleri başka araçlarla bunu sağlamalı. Gerekli durumlarda Federal Devletin personeli kullanılmalı." denildi.

“Türkiye gibi ülkelerden özel izinle işçi çalıştırma kolaylaştırılsın”

BDL'nin açıklamasında ayrıca, Federal Hükümetten, Türkiye gibi üçüncü ülkelerden özel izinle işçi çalıştırma prosedürlerinin kolaylaştırılması istendiği; Federal Çalışma Bakanlığı ve Federal Ulaştırma Bakanlığının öneriyi değerlendirme sözü verdiği ifade edildi.



Bu Haber 14.06.2022 - 15:01:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.