Almanya'daki küçük tur operatörleri korona nedeniyle iflas ediyor

Almanya'daki küçük tur operatörleri korona nedeniyle iflas ediyor
Koronavirüs, Almanya'daki küçük operatörlerini oyunun dışına çıkmaya zorluyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüs pandemisinin etkilerinden dolayı son birkaç haftada Almanya'daki bazı küçük tur operatörleri ya iflas başvurusunda bulundu ya da operasyonlarını durdurdu. Son kurban ise, Berlin merkezli Asya spesiyalisti East Asia Tours oldu.

30 yıllık tur operatörü

Bundan 30 yıl önce kurulan East Asia Tours, Noel incesi iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. Mahkeme tarafından atanan iflas müdürü, ''Maalesef iflas süreci East Asia Tours'nın kapanmasıyla sonuçlanacak. Şirket tarafından rezerve edilen tatiller yapılamayacak ancak müşterileri bu paralarını sigortadan alabilecekler'' dedi.

İz bırakmadan ortadan kayboldular

Bundan birkaç ay önce Hamburg merkezli Transorient Touristik de, müşteriler iade, acenteler ise komisyon beklerken faaliyetlerine son vermişti. Şirketin telefonlarına ulaşılamıyor, merkezi kapalı ve mailler geri dönüyor.

Fvw'da yer alan habere göre, Zeynel Atmaca'nın yönettiği Transorient Touristik, henüz iflas başvurusunda bulunmadı. Sigorta şirketi Swiss Re, Transorient'in sigortası korumasının 30 Haziran'da sona erdiğini açıkladı. 33 yıllık bir şirket olan ve pandemiden önce 40 çalışanı Transorient Touristik Güneydoğu Asya, Hint Okyanusu ve Arap Yarımadası tatillerinden uzmanlaşmıştı.

Buna karşılık iflas eden bir diğer tur operatörü GTW Grimm Touristik Wetzlar, birkaç yatırımcının dahil olduğu satın alma yoluyla kurtarıldı ve ticarete devam etmeye başladı.

Pandeminin ilk kurbanları

Almanya'da pandeminin başlamasının hemen ardından da bazı küçük spesiyalist tur operatörü iflas etti. Bunlardan biri de nisan ayında iflas eden köklü Kuzey Amerika spesiyalisti tur operatörü CRD International'dı. Temmuz ayında, 1975 yılında kurulan CRD, Hamburg merkezli tur operatörü Geoplan Touristik tarafından satın alındı. Geoplan Touristik, Berlin merkezli ID Reisewel'i de satın aldı. Her iki tur operatörü de Asya spesiyalisti.

Pandeminin ilk döneminde iflas eden diğer üç tur operatörü de Sri Lanka uzmanı Comtour ve Çin uzmanı Colibri Travel ve Trails Natur oldu.



Bu Haber 07.01.2021 - 20:24:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.