Almanya'daki aralık ayı tatil satışları: Bu tablonun arkasında ne var?

Almanya'daki aralık ayı tatil satışları: Bu tablonun arkasında ne var?
Almanya seyahat pazarında aralık ayında en fazla rezervasyon alan destinasyon Antalya oldu. İspanya ve Yunanistan’ın kan kaybettiği aralık ayında, Antalya ile ilgili öenmli bir noktaya işaret ediliyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Almanya seyahat pazarının aralık ayı rezervasyon verilerine göre, bu ayda ispanya ve Yunanistan talebi düşerken, Türkiye'den Antalya, Mısır'dan ise Marsa Alam rezervasyonlarında büyük atışlar kaydedildi.

YÜZDE 282LİK PAYLA ANTALYA İLK SIRADA

Antalya, Almanya pazarında yakaladığı büyüme ivmesini 2018 yılının son ayında da sürdürdü. Bu ayda yüzde 48 rezervasyon artışı kaydeden Antalya, Almanya'daki 'en popüler tatil destinasyonu' unvanını korudu. Antalya'ya online rezervasyonlar yüzde 60 artarken, acente satışlarındaki artış oranı yüzde 36 olarak kayıtlara geçti. Aralık ayında Antalya, Almanya pazarında en çok rezervasyon yapılan ilk 10 destinasyon arasında yüzde 28'lik payla ilk sırada yer aldı. Antalya, Almanya pazarında ekimde yüzde 39, kasımda ise yüzde 54 büyümeler kaydetmişti.

MISIR’DA MARSA ALAM BÜYÜDÜ, HURGHADA GERİLEDİ

Aralık ayında Almanya seyahat pazarının parlayan bir diğer yıldızı ise Mısır'ın Marsa Alam bölgesi oldu. Kasım ayında yüzde 13 düşen Hurghada satışları aralıkta da yüzde 5 gerilerken, marsa Alam satışlarında yüzde 94'lük artış kaydedildi.

İSPANYA VE YUNANİSTAN DESTİNASYONLARI KAN KAYBETTİ

İspanya ve Yunanistan destinasyonları ise aralık ayında Almanya'da kan kaybetti. Bu ayda düşüş yaşayan bazı İspanya ve Yunanistan destinasyonları şöyle: Palma -%11, Las Palmas -%2, Fuerteventura -%17, Tenerife -%10, Heraklion -%21, Rodos -%5 ve Kos -%3

‘’ANTALYA FİYATTAN KAZANDI’’

Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yayınlanan haberde, Antalya'ya dönük talepte temel faktörün fiyat olduğuna dikkat çekildi. Almanya'da tüm destinasyonlar için kişi ortalama fiyatın gecelik 82 euro olduğu belirtilen haberde, Antalya'nın 67 euro online ve 77 euro offline fiyat ile en ucuz destinasyon olduğu kaydedildi. Örneğin Gran Canaria'da bu fiyat onlineda 93, offlineda ise 102 euro.



Bu Haber 16.01.2019 - 16:42:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.