Almanya'da Türkiye yüksekten uçuyor, Kuzey Afrika'ya talep güçlü

Almanya'da Türkiye yüksekten uçuyor, Kuzey Afrika'ya talep güçlü
Alman tur operatörleri, rezervasyon talebinde Türkiye'nin yüksekten uçtuğunu belirtirken, Kuzey Afrika ülkelerine de güçlü bi talep olduğunu belirtiyor. Öte yandan, İspanya ve diğer bazı Güney Avrupa ülkelerine dönük talep ise zayıf seyrediyor.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Almanya seyahat pazarında kümülatif tatil satışları geçen yılın yüzde 2 gerisinde olsa da, ülkenin önde gelen tur operatörleri, sezondan umutlu.

TUI: EN GÖZE ÇARPAN TREND DOĞU AKDENİZ ÜLKELERİNE OLAN TALEP

TUI Almanya Müdürü Marek Andryszak, ocak ayında düşen rezervasyonların geçtiğimiz ay yükselerek bir önceki yılın aynı dönemindeki rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. En iyi performans gösteren destinasyonların Türkiye, Mısır, Kıbrıs, ABD ve Karayipler olduğunu kaydederken, TUI'nin Turizm Müdürü Stefan Baumert ise, 2019 sezonunun en göze çarpan trendinin ise Doğu Akdeniz destinasyonlarındaki büyüme olduğunu belirtti.

DER TOURISTIK: TÜRKİYE SATIŞLARIMIZ YÜZDE 50 ARTTI

DER Touristik'in aldığı rezervasyonların ise biraz daha karışık bir tablo oluşturduğu belirtiliyor. Şirketin Kanarya Adaları, Hırvatistan ve İtalya satışları düşerken, Yunan Adaları, Mısır ve Tunus satışlarında net bir yükselme söz konusu. Şirketin Türkiye satışları ise yüzde 50 artmış durumda. Buna rağmen DER Touistik'in satışlarının beklentilerin altında seyrettiği ve şirketin bunu aşmak için erken rezervasyon indirimlerini uzatmaya yöneldiği belirtildi. DER Touristik Orta Avrupa Müdürü René Herzog, ''Bir şeyler insanların erken rezervasyon yapmasını engelliyor. Bu şey ekonomi veya insanların iş durumu değil. Bunun nedeni büyük ihtimalle geçtiğimiz yıl Almanya'da yaşanan sıcak havalar. Geçtiğimiz yıl pek çok Alman, Akdeniz ülkeleri yerine, ya evinde kaldı ya da Kuzey Denizi’nde ve Baltık kıyılarında tatil yaptı.'' dedi.

FTI: SENE BAŞINDA YAVAŞLAYAN REZERVASYONLAR HIZLA TOPARLANIYOR

DER Touristik'in aksine FTI, Türkiye rezervasyonlarındaki yüzde 50 artış, Mısır'a dönük güçlü talep ve bazı uzak mesafe destinasyonlara olan yoğun ilgiden dolayı bu yıl da gelirlerini arttırıyor. Şirketin CEO'su Dietmar Gunz, ''Senenin başında yavaşlayan rezervasyonlar giderek daha hızlı bir şekilde toparlanıyor.'' derken, ailelerin daha fazla rezervasyon yapmaya başlamasıyla rakamların daha da yükseleceği görüşünce.

ALLTOURS MAYORKA VE KANARYA ADALARINA SON DAKİKADA YOĞUN TALEP BEKLİYOR

Almanya'nın bir diğer önde gelen tur operatörü Alltours ise Türkiye satışlarının ikiye katlandığını, Mısır ve Tunus satışlarının ise güçlü seyrettiğini belirtti. Şirketin sahibi Willi Verhuven, şimdi en büyük destinasyonuları olan Mayorka ve Kanarya Adalarına dönük satışların toparlanmasını beklediklerini kaydetti. Verhuven, 2019 yılında şirketin gelirlerinin yüzde 5,6, yolcu sayısının ise yüzde 3,2 artmasını beklediklerini kaydetti.

SCHAUINSLAND YIL GENELİNDE YÜZDE 50 YOLCU ARTIŞI BEKLİYOR

Alltours'un bölgesel rakibi Schauinsland Reisen ise, yüksek seyreden Tunus, Türkiye, Mısır ve BAE satışları nedeniyle ocak ayında rezervasyonlarını yüzde 10 arttırdığını ve yıl genelindeki artışı hedefi olan yüzde 5'i tutturcağını açıkladı. Şirketin sahibi Gerald Kassner, Balear ve Kanarya adalarının güçlü son dakika satışları ile oyuna yeniden döneceğine emin olduğunu söyledi.



Bu Haber 15.03.2019 - 11:32:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.