Almanya’da Türkiye tatili satışları neden düştü?

Almanya’da Türkiye tatili satışları neden düştü?

Almanya’da Türkiye tatili satışlarının yüzde 16 oranında düştüğü belirtildi.


TurizmGüncel

Bentour Reisen Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Uğur, Almanya seyahat pazarında Türkiye’ye dönük tatil satışlarının yüzde 16 oranında düştüğünü belirtti.

‘’NEDEN OTELLERİN FİYAT POLİTİKASI’’

Söz konusu düşüşte en büyük nedenin Türkiye’deki otellerin fiyat politikası olduğunu söyleyen Uğur, ‘’Avrupa’da Türkiye talebi yükselince oteller erken rezervasyon indirimleri ile ilgili taahhütlerine bağlı kalmadı, kimi oteller stop sale başlattı. Bu da Almanya’daki satışları olumsuz etkiledi. Türkiye’nin daha yüksek fiyata satılmasını elbette biz de isteriz. Türkiye ne kadar yüksek fiyata satılırsa, bizim elde ettiğimiz komisyonlar da o oranda artıyor. Ancak gelinen noktada, otellerin fiyat politikası satışları olumsuz etkiledi. Almanya’da iyi satılan bir tek Türkiye vardı, diğer destinasyonlar düşüşteydi. Şimdi biz de gerilemeye başladık.’’ dedi.

‘’TATİL SATIŞININ GÜBRESİ REKLAMDIR’’

Türkiye’nin Almanya’da doğru düzgün reklam yapmadığını da ifade eden Uğur, tatil satışlarında reklamın gübre görevi gördüğünü, yeterli gübre verilmeyince de iyi mahsul alınamadığını kaydetti. Uğur, ‘’Bakan bey bunu hepimizden iyi biliyor olmalı. Kendi şirketine ait oteller reklam yapar mıydı yoksa?’’ ifadelerini kullandı.

Kadir Uğur, mart ayında henüz sezon başlamadan  bir açıklama yapmış ve otellerin fiyat politikasını eleştirmişti. Uğur, ‘’ITB öncesi ne zaman sevinsek hüsrana uğruyoruz. Umarım bu yıl da öyle olmaz.’’ İfadelerini kullanmıştı.

TÜROFED’DEN DE UYARI GELDİ: KARAMSAR TABLO

Konuyla ilgili bir açıklama da Türkiye Otelciler Federasyonu tarafından yapıldı. Kadir Uğur’un açıklaması TÜROFED tarafından da teytit edilirken, nisan ayında Almanya’da Akdeniz çanağına dönük rezervasyonların karamsar bir tablo çizdiğine dikkat çekildi.

TÜROFED’in yaptığı açıklama şöyle:

‘’Almanya’da, mart ayı rakamlarına kıyasla, geçtiğimiz ay Akdeniz ve Kuzey Afrika’daki başlıca destinasyonlara dönük rezervasyonlarda kısmî artış gözlenmiştir. Buna rağmen oranlar, 2018 Mart ayının gerilerinde kalmıştır.

Yaz tatili paketlerine Alman piyasasında görülen talep düşük seyretse de nisan ayında, önceki aya göre nispeten artış görülmüştür. Bunun sonucunda da en büyük 10 tatil destinasyonu havaalanlarında rezervasyonlardan sağlanan gelirler %17’lik belirgin bir düşüş yaşamıştır.

ANTALYA MARTTA YÜZDE 18, NİSANDA YÜZDE 17 GERİLEDİ

Alman rezervasyonlarının en yoğun olduğu havaalanı olan Antalya’da, mart ayında yaşanan %18’lik düşüşün ardından geçtiğimiz ay ise %17’lik bir düşüş kaydedilmiştir. Mısır’da; Hurgada, mart ayındaki %28’lik sert düşüşü, nisanda %12’lere kadar gerileyerek önceki aydan daha iyi bir performans göstermiştir. Marsa Alam’ın mart ayında yaşadığı %19’luk düşüş de nisanda %17’lere gerilemiştir. Fakat bu çift haneli rakamların 2018’de Türkiye ve Mısır’da gözlenen yüksek büyüme rakamları sonrasında yaşandığını kaydetmek mümkündür.

Geçtiğimiz ay itibariyle Yunanistan’ın da adı, rezervasyon rakamlarında düşüş yaşayan destinasyonlar arasında anılmaya başlamıştır. Girit’e geçişin ana yolu olan Heraklion’da rakamlar, mart ayında %7’lik bir artış yaşamışken geçtiğimiz ay ise %6’lık bir düşüşle karşılaştı. Rodos’un ise önceki ay kaydedilen %11’lik düşüş rakamı, nisan ayında %1’2 kadar gerilemiştir.

İspanya, rezervasyon oranlarında çift haneli gerilemelerin sürdüğü bir bölge olmaya devam etmektedir. Palma, art arda iki ay %11’lik bir düşüş görürken Şubat 2018’den bu yana bölgeye dönük rezervasyon rakamlarının her ay daha da azaldığı kaydedilmiştir.

Kanarya Adaları için ise rakamların daha olumsuz olduğunu söylemek mümkün. Aylarca art arda çift haneli düşüşler yaşayan adada Las Palmas, mart ayındaki %25’lik düşüşün ardından nisanda da %17’lik bir gerileme kaydedilmiştir.’’



Bu Haber 14.05.2019 - 18:20:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Teşvik 15.05.2019 - 11:28

    Sayın Turizm Bakanına Açık Çağrı! Artık Acentelere Otellere Teşvik vermekten vazgeçin... Otellere sadece yenileme teşviği verin onada yenilebilir enerji kullanmaları kaydı ile! Acentelere zaten teşvik verilmesin. Direk olarak devlet Yurt dışında reklam atağı yapsın 2023 turist sayısı ve gelirine ulaşabilmek için şimdiden çalışmak gerekmezmi? Avrupa için Ayrı bir reklam programlaması yapılmalıdır. Almanya başta olmak üzeri Ünlü Sanatçı Sporcu en az 4 farklı sanat dalından insanı aynı reklamda oynatmalısınız. Bu reklam ıle bu kısıler ulkemıze tatıle gelsın bır kısa fılm gıbı tanıtılsın. Devlet olarak buna para harcansın. Ilk defa gelecek olan 4 kısı ve uzerı gruplara kısı başı devlet olarak 300 TL günlük tur desteği versin. Bu sayede Günlük turlarda hatrı sayılır artıs olacaktır. ve yenı turıstlerın gelmesı hedeflenecektır. Almaya dan Hans 20 yıldır gelıyor bu adam ne harcar kı artık? heryerı gezmıs gormus kıme ne faydası var? Uzak doğu ulkelerı ıcınde ayrı bır reklam calısması yapılmalıdır oralara ozel ınsanları Ulkemıze tatıle getrımek gerekır. O bolgenın turıstı gezgındır IStanbuldan ınılecek ızmır efes marmarıs fethıye kaş side aspendos denızlı kapodokya gezdırılıp gonderılecek sekılde bır reklam olması lazım. Onların dıkkatını cekecek bır reklam.. ayrıca yurt dısında X alman acentesı reklam verıyor ıse devlet ona bır o reklam kadar daha para versın bu parada acente bası yıllık 200 bın euro yu gecmesın. devletın kontrolunde ve ıstedıgı sekılde bır reklam olmalıdır bu... bu sekılde dırek son kullanıcıya tesvıkler reklamvar veılmelıdır. kısa surelı olarak yurt ıcı fırmalara verılen tesvıkler bosa atılan paradır! dıkkate alınız sayın yazarlarımız

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.