Almanya’da Türkiye rezervasyonları İspanya ile yarışıyor

Almanya’da Türkiye rezervasyonları İspanya ile yarışıyor

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Alman tatilci sayısında hafif bir düşüş yaşansa da rezervasyonlar toparlanıyor. Türkiye’ye bu yıl rekor sayıda Alman turistin gelmesi bekleniyor  


Turizm Güncel – Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi fvw, Türkiye turizminde meydana gelen deprem felaketi sonrası korkulanın olmadığını yazdı.

Türkiye'nin doğusunda yaşanan depremler, turistik mekanların deprem bölgelerinden uzakta olması gerçeğine rağmen rezervasyonlarda düşüşe sebep olmuştu.  Tur operatörlerinin açıklamalarına göre şu anda talep düzelmeye başlamış durumda.

Bentour’da 2019’a göre iki basamaklı yükseliş

Bentour Reisen, rezervasyonlarda 2019'a göre iki basamaklı yükseliş yaşadıklarını açıkladı.2023 yazı için yüzde 40 daha fazla koltuk kapasitesi planlan Bentour yıl genelinde ziyaretçi sayısında yüzde 25'lik artış bekliyor. Bentour Reisen Genel Müdürü Deniz Uğur ''Şu anki gelişimimizden gayet memnunuz.'' açıklamasını yaptı.

Anex Grubunda da rezervasyonlar iyi durumda

Öger Tours, Anex Tour, Neckermann Reisen ve Bucher Reisen markalarına sahip Anex Group da rezervasyonların iyi olduğunu açıkladı. Öger Tours Satış Müdürü Christina Göhrl, ''Planımız, ziyaretçi sayısını ikiye katlamak.'' şeklinde konuştu

Ülke, turizmde İspanya ile birincilik için yarışıyor

Almanya’da Türkiye rezervasyonlarda İspanya ile birincilik için yarışıyor. Operatörler, 2023'te Türkiye'ye 4.5 milyon Alman tatilcinin gitmesini bekliyor.

“2019’a göre yüzde 30 yükseliş”

Rekor bir yaz geçirmeyi beklediklerini açıklayan Schauinsland-Reisen Türkiye Temsilcisi Steffen Kassner ''2019'a göre yüzde 30'luk bir yükseliş yaşadık.'' ifadelerini kullandı.

Turizm uzmanları ayrıca tatillerin ve rezervasyonların depremzedeler için yapılabilecek en büyük yardım olduğunu da belirtti.

Bentour Reisen Genel Müdürü Deniz Uğur ''Ziyaretçilerin bilmesi gerekli ki; depremden hemen sonrasında odalarına depremzedeleri yerleştiren oteller, şu anda tatilcileri tekrardan almaya hazır.'' açıklamasını yaptı.



Bu Haber 08.03.2023 - 17:21:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.