Almanya’da turizm şirketi kurdu, ciro hedefi 100 milyon euro 

Almanya’da turizm şirketi kurdu, ciro hedefi 100 milyon euro 
Almanya'da gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak yetişen genç girişimci Aydın Ata, Türkiye'de yapacağı turizm yatırım ve girişimleriyle 3 yıl içinde 100 milyon Euro ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Merkezi Almanya'da bulunan AHH Management Company’nin Yönetim Kurulu Başkanı 44 yaşındaki Aydın Ata,  Almanya, Lüksemburg ve Türkiye'de We Flaytour, We Fly Turizm Aş ve We fly24 olmak üzere 3 şirketle turizm sektörüne giriş yaptıklarını söyledi.

250 bin euro yatırımla şirlet kurdu

Ekonomim’den Fikri Cinokur’a konuşan Ata, babasının 1965 yılında Almanya'da işçi olarak çalışamaya başladığını, kendisinin de 11 yaşından sonra bu ülkeye gittiğini belirtti.  30 yaşına kadar Almanya'da otomobil yan sanayi sektöründe işçi olarak çalıştığını kaydeden Ata, eşiyle birlikte Almanya'da farklı sektörlerde faaliyette bulunduklarını, pandemi döneminde ise dijital dünyada iş yapmayı planladığını belirtti.

Pandemi sürecini araştırma ve incelemeye alan Ata, 250 bin ruro yatırımla turizm sektörüne girdiğini, firmalarının teknolojik dijital altyapılarını tamamladığını bildirdi.  Ata, 2023 yılından fazla bir beklentisi olmadığını, bu süreçte eksikliklerini tamamlayıp önümüzdeki süreçte markalaşmaya ağırlık vereceklerini söyledi.

Hedefi 2024'te Almanya'dan 50 bin turist getirmek

Gelecek yıl dünyada ve yette bulunduklarını anlaAydın Ata Türkiye'de olağanüstü bir gelişme olmaz ise Almanya'dan başta Antalya olmak üzere Türkiye'ye 50 bin turist getirmeyi ve 35 milyon euro ciro hedeflediklerini anlatan Ata, şöyle konuştu:

"Pandemi sürecinde dünyanın büyük bir değişime uğradığını gördüm. Sosyal ve çalışma yaşamı büyük bir değişim göstermeye başladı. Bu sürede dijital dünyayı çok iyi araştırdım ve turizm sektöründe yatırım yapmayı kararlaştırdım. 2020 sezonu 2021 başlarında tur operatörü şirketi kurmaya karar verdim. Şirketlerimizin dijital altyapısını tamamladık. Önümüzdeki iki-üç yıl içinde önce Süper lige girip daha sonra bu sektörde dünya şampiyonlar liginde yer almak istiyoruz. Almanya'nın en büyük firmaları arasında yer alacağız. 2025-2026 yıllarında 100 milyon Euro ciroya ulaşmayı hedefledik. Önümüzdeki 3 yıl içinde faaliyetimize 50 ülke (50 destinasyon) hedefiyle ülkemize hizmet edeceğiz.

Aydın Ata, şirketlerinin Türkiye koordinatörlüğünü turizmci Murat Işıklı, uçuş bölüm yöneticiliğini de Ahmet Deniz'in yürüttüğünü sözlerine ekledi


Bu Haber 28.08.2023 - 10:40:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.